News Flash:

Fenomenul alarmant care ar putea afecta vremea din Europa. Ce se intampla cu unul dintre cei mai importanti curenti oceanici de pe glob

17 Aprilie 2018
855 Vizualizari | 0 Comentarii
fen

Curentul oceanic care ajuta la incalzirea apelor Atlanticului din regiunile tarmurilor europene si din America de Nord a incetinit semnificativ fata de nivelul inregistrat in 1800. Conform unei noi cercetari, este la cel mai slab nivel atins in ultimii 1.600 de ani.
Circulatia curentului oceanic joaca un rol important in sistemul climatic al Pamantului, iar o incetinire majora sau abrupta a acestuia poate avea repercursiuni la nivel global. Conform PopScience, schimbarea ar putea duce la cresterea nivelului oceanelor in SUA, dar ar putea altera si vremea din Europa.

Anterior, la sfarsitul Erei Glaciare, fluctuatiile rapide ale circulatiei curentilor oceanici au dus la schimbari climatice extreme la nivel global. Un exemplu relativ exagerat, dar in acelasi timp terifiant, a fost prezentat in filmul ''Unde vei fi poimaine?'' din 2004.

Incetinirea observata recent a fost provocata de incalzirea regiunii nordice din Atlantic si a afluxului de apa din ploi sau topirea ghetarilor. Fenomenul a fost prezis de mai multe ori, insa pana in prezent gradul de incetinire a ramas un mister. 

Citi aici continuarea


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007419 (s)