News Flash:

BREAKING NEWS! Ambasador rus: Nu poate fi exclusa posibilitatea unui RAZBOI intre Rusia si SUA

13 Aprilie 2018
907 Vizualizari | 0 Comentarii
racheta nucl

Prioritatea este evitarea unui conflict, deoarece nu poate fi exclusa posibilitatea unui razboi intre Rusia si Statele Unite, a afirmat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, cerand Administratiei Donald Trump sa nu lanseze niciun atac asupra Siriei.
Consiliul de Securitate ONU nu a reusit sa aprobe un proiect de rezolutie privind atacurile chimice din Siria.

In timpul reuniunii Consiliului de Securitate ONU, Vasili Nebenzia i s-a adresat direct ambasadorului SUA, Nikki Haley: "Amenintarile pe care le proferati fata de Siria ar trebui sa ne faca pe toti sa fim foarte ingrijorati, pe toti, deoarece este posibil sa ne aflam in pragul unor evenimente foarte triste si grave. Va cer inca o data, va implor, sa nu aplicati planurile pe care le pregatiti in prezent pentru Siria".

Dupa reuniunea ONU, ambasadorul Rusiei le-a spus jurnalistilor, potrivit cotidianului Le Figaro si agentiei de presa Reuters: "Prioritatea urgenta este evitarea riscului izbucnirii unui razboi".
Intrebat daca se refera la riscul unui razboi intre Statele Unite si Rusia, diplomatul rus a precizat: "Din pacate, nu putem exclude nicio posibilitate, deoarece am vazut mesajele care vin de la Washington. Sunt foarte beligerante".

"Americanii stiu ca noi suntem in Siria, as vrea sa existe discutii prin canale specifice pentru a evita evolutiile periculoase. Riscul escaladarii crizei este mai mare decat spatiul Siriei, intrucat armata noastra este acolo... Deci, situatia este foarte periculoasa", a atras atentia Nebezia.

Presedintele american, Donald Trump, a avertizat, miercuri, Rusia ca Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administratiei Bashar al-Assad. "Rusia a promis ca va dobori toate rachetele lansate spre Siria. Rusia, pregateste-te, pentru ca rachetele vor veni, frumoase, noi si inteligente! Nu ar trebui sa fiti parteneri cu un animal care isi omoara poporul cu gaz si se bucura de asta!", a transmis Donald Trump miercuri prin Twitter. "Regimul sirian face lucruri pe care nimeni nu le considera posibile, in pofida investigatiei corupte si nesfarsite efectuate de Rusia, care consuma mult timp si atentie. (...) Relatiile noastre cu Rusia sunt in acest moment in situatia cea mai rea de pana acum, inclusiv comparativ cu Razboiul Rece. Nu exista motive pentru aceasta situatie. Rusia are nevoie sa o ajutam economic, un lucru pe care l-am face usor, si avem nevoie sa coopereze toate natiunile. Sa oprim cursa inarmarii?", a adaugat Donald Trump.

Administratia Bashar al-Assad si Rusia au negat orice implicare in incidentul chimic de la periferia Damascului. Moscova afirma ca atacul chimic a fost comis de organizatia umanitara insurgenta Castile Albe, fiind o inscenare care ar urma sa fie pretext pentru o operatiune militara.

Administratia Vladimir Putin a avertizat Washingtonul sa nu lanseze niciun atac contra Siriei. Oficiali militari de la Moscova au amenintat ca armata rusa va dobori rachetele lansate de SUA si va ataca sistemele de lansare. Rusia a recomandat Statelor Unite sa atace teroristi, nu guverne legitime. "Rachetele inteligente trebuie sa vizeze teroristi, nu o administratie legitima care lupta de ani intregi impotriva terorismului", a declarat miercuri Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe.

Distrugatorul Donald Cook, apartinand Fortelor Navale americane, a fost trimis in estul Marii Mediterane, in largul Siriei. In plus, potrivit Fortelor Navale americane, in largul Siriei va fi trimis si portavionul Harry S. Truman, insotit de grupul naval aferent.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005920 (s)