News Flash:

ATACUL din Siria: Franta indeamna Rusia sa se alature eforturilor de instituire a pacii

15 Aprilie 2018
908 Vizualizari | 0 Comentarii
hepta 2880709

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a indemnat Rusia sa se alature eforturilor pentru solutionarea politica a conflictului din Siria, dupa ce SUA, Franta si Marea Britanie au lansat atacuri impotriva regimului de la Damasc ca urmare a atacului chimic din Duma, potrivit Associated Press.
In cadrul unui interviu publicat duminica de cotidianul Journal du Dimanche, ministrul francez de Externe a transmis Rusiei ca ”ar trebui sa ne unim eforturile pentru promovarea unui proces politic menit sa puna capat crizei siriene”.

Le Drian a precizat ca Parisul a purtat cu regularitate dialoguri cu Rusia, chiar si in contextul tensiunilor dintre Moscova si Occident.

O alianta formata din SUA, Marea Britanie si Franta a lansat, sambata dimineata (ora 4.00 in Romania), un atac cu rachete de croaziera in Siria, cu scopul declarat de a sanctiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orasului Damasc. Anuntul bombardamentului a venit de la presedintele SUA, Donald Trump, intr-o declaratie de la Casa Alba, in care preciza ca a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor tinte asociate capabilitatilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad. Presedintele american avertizase inca de miercuri ca Statele Unite vor ataca Siria in urma unui atac chimic atribuit Administratiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere in Siria, precum si Rusia au negat insa orice implicare acuzand ca este o inscenare, un pretext pentru o operatiune militara.


marea britanie duma rusiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004163 (s)