News Flash:

Femeile din Timisoara, chemate de urgenta la Maternitatea Odobescu!

22 Mai 2015
2192 Vizualizari | 1 Comentarii
Sute de femei din Timisoara au fost sunate de catre reprezentantii Maternitatii Odobescu din Timisoara, unitate sanitara care tine de Spitalul Municipal, pentru a li se returna bani pe anumite analize facute in urma cu 2-3 ani. Gestul a fost facut deoarece acesti bani nu trebuiau solicitati la analize, investigatiile fiind decontate printr-un program national. Chiar si Curtea de Conturi a “recomandat” restituirea banilor…
Femeile au fost sunate pentru a se prezenta la spital pentru a li se restitui banii. Sunt aproximativ 500 de cazuri, iar intreaga suma care trebuie restituita ajunge la 200.000 de lei, aproximativ 400 de lei de pacienta. S-a decis acest lucru deoarece au platit pentru niste analize de ginecologie pentru care nu trebuiau sa… plateasca. Analizele erau suportate printr-un program national, sustinut de Ministerul Sanatatii, pentru care exista o decizie de coplata.
Reprezentantii Spitalului Municipal Timisoara au facut o analiza interna la Maternitatea Odobescu, atunci cand au preluat unitatea sanitara, in noiembrie 2011, si au descoperit ca aceasta suma era platita de paciente, desi ele nu trebuiau sa se faca acest lucru. In primvara lui 2013 au sistat plata analizelor din partea pacientelor, iar acum se dau banii inapoi.
„Acesti bani se dau pentru ca a fost o diferenta de interpretare pe o finantare pe un program. Noi am preluat Ginecologia la sfarsitul lui 2011. De altfel, la Ginecologie au fost probleme financiare inainte de a fi preluata de noi. Am luat decizia sa sistam incasarile, dupa care, cu avizul organelor competente, am decis sa restituim acesti bani care nu au fost obligatoriu de incasat atunci. Incasarea acestor bani s-a continuat pana in 2013, in primavara, pana am reusit si noi sa vedem despre ce e vorba. In noiembrie, sfarsitul lui 2011, am preluat Ginecologia, si pana cand am putut sa verificam in amanunt tot am suspendat activitatea si acum returnam banii. Erau pe program banii respectivi si a trebuit analizat daca acei bani acopereau costul intregului program sau nu. Este vorba despre analize de ginecologie in maternitate, un diagnostic antenatal, analize de diagnostic pentru femeile gravide. Suma este mai mare pe analizele respective, suma care se restituie pacientelor reprezinta valoarea coplatei. Am facut o analiza interna a activitatii si atunci am spus ca din punctul nostru de vedere nu este foarte clar daca acea coplata se justifica sau nu. Si atunci am suspendat-o si atunci am decis, dupa ce am avut si avizul organelor de control, de indrumare (n.r. – Curtea de Conturi), sa restituim banii respectivi. Noi am avut Curtea de Conturi, ca de fiecare data, si le-am prezentat situatia. Imi pare rau ca s-a intamplat asa. Mai pot fi greseli, important este ca ni le si corectam. Acesti bani nu se dau din cele cuvenite pacientilor actuali internati sau tratati. Spitalul are resurse extrabugetare, nu este o problema pentru noi sa restituim acesti bani fara a afecta absolut deloc drepturile pacientilor actualmente internati. La intrarile si consumul Spitalului Municipal, desi suma nu e de neglijat, nu va perturba activitatea noastra”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006609 (s)