News Flash:

Fascinatia pentru Timisoara. Radu Radoslav, arhitect: „Capitala Banatului are capacitatea de a se reinventa“

23 Noiembrie 2022
332 Vizualizari | 0 Comentarii
Arhitectul Radu Radoslav

Inainte sa intre in administratie, arhitectul timisorean Radu Radoslav a realizat doua importante lucrari: cladirea BRD din zona Michelangelo din Timisoara si Universitatea Europeana „Constantin Dragan“ din Lugoj, Timis.

Filiala teritoriala Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania a realizat al treilea film din ciclul „Portret vertical – arhitecti in memoria orasului”. Dupa Mihai Botescu si Vasile Oprisan i-a venit randul lui Radu Radoslav. Realizatorii filmului, Vasile Bogdan si Gratian Galdau, avut de relevat personalitatea complexa a arhitectului; a fost regizor, urbanist, profesor si in ultimul timp este pensionar si bloger.

„Filmul trebuia sa dureze 50 de minute, dar pana la urma l-au facut de o ora. Au inregistrat foarte multe ore, le-am dat peste 1.300 de imagini, dar trebuia sa fie scoase anumite lucruri, iar eu nu am vrut. Intr-o ora ce sa zici? Pana la urma am convenit la un armistitiu. Au cuprins ce am vrut eu sa spun. Ca in viata omul e mai important decat cladirea si comunitatea e mai importanta decat orasul. Pietrele raman, se muzeifica, dar spiritul depaseste pietrele. Spiritul se transmite de la o generatie la alta. Activitatea umana este mai importanta, nevoia estetica e ultima dintre nevoi. Asta am incercat sa aplic in Timisoara”, a declarat Radu Radoslav.

Radu Radoslav este unul din cei mai cunoscuti arhitecti timisoreni. A absolvit Institutul de Arhitectura “Ion Mincu” din Bucuresti in 1975 si a devenit doctor in arhitectura in 1998, specializarea Urbanism si Amenajarea Teritoriului. A lucrat la Institutul de Proiectari IPROTIM din Timisoara (in perioada 1975-1990), apoi la propria firma pana in 2002.

 

continuarea pe adevarul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3498 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010484 (s)