News Flash:

Executia lucrarilor la Centura de Sud a Timisoarei trece de 50%. S-a mai turnat asfalt la Ghiroda

23 Mai 2022
372 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

Ultimele noutati de pe Centura Timisoara Sud sunt legate de procentul de executie a lucrarii, care trece in sfarsit de 50%. De la Pasti s-a mai turnat asfalt in zona Ghiroda. In rest, lucrarile au fost tot la terasamente si consolidari de teren.
 
 
„Principalele lucrari din ultima perioada de pe santierul centurii de sud a Timisoarei s-au concentrat in special in zona comunei Ghiroda, fiind montate grinzi la podul peste Bega (km 24+725), iar in zona km 23 a inceput asternerea primului strat de asfalt. De asemenea, s-au montat grinzi si in zona pasajului de la km 7+156. Se mai lucreaza la structura rutiera in zona localitatii Giroc si se executa lucrari de terasamente in proximitatea nodului rutier cu DN 59 (Timisoara – Sag). Au fost finalizate relocarile de retele de telecomunicatii, pentru retele de apa si irigatii stadiul depaseste 65%, iar relocarile/protejarile de retele electrice si gaz sunt in curs de executie. Stadiul lucrarii per ansamblu a depasit cu putin pragul de 50%” transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Lucrarile pe santierul Centurii Timisoara Sud au demarat, teoretic, in 25 martie 2020, cand a fost semnat ordinul de incepere. Intr-un an si trei luni de santier s-au facut doar 27,4% din lucrari, iar reprezentantii CNAIR au recunoscut ca acestea sunt intarziate din cauza „slabei mobilizari a constructorului”.
Conform contractului, centura trebuie sa fie gata in 24 de luni, iar reprezentantii DRDP anunta ca termenul final este acum ultima luna a anului 2022.

Centura Timisoara Sud este proiectata sa lege iesirea din Timisoara de pe Calea Lugojului cu cea spre Utvin, Sanmihaiu Roman, prin Chisoda, Giroc, Mosnita si Ghiroda, prin doua benzi. Centura va avea 26 de kilometri. De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro.

Dupa ce va fi gata si aceasta centura, mai ramane de realizat tronsonul dintre iesirea spre Utvin si Calea Aradului, prin Sacalaz. Odata construita, centura de sud a orasului va avea o garantie de zece ani.

Probleme urgente ar fi in zona de intersectie a viitoarei centuri cu drumul Mosnita Noua, care provoaca blocaje. Si Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Sorin Grindeanu s-a declarat nemultumit de stadiul si evolutia lucrarilor si chiar a luat in calcul anularea contractului cu constructorul, insa subiectul nu a mai fost abordat de ceva timp.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004893 (s)