News Flash:

Eurocontrol si Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei avertizeaza companiile aeriene in legatura cu posibile atacuri aeriene sau cu rachete de croaziera in Siria

11 Aprilie 2018
863 Vizualizari | 0 Comentarii
avion acrobatie

Autorităţile aviatice din mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania, au recomandat de mai mult timp companiilor aeriene să nu intre în spaţiul aerian sirian, astfel că cele mai multe evită această zonă.

Notificarea emisă de organizaţia europeană face însă referire nu doar la spaţiul aerian sirian, ci la o regiune mai extinsă, incluzând spaţiul aerian cipriot şi apele din jur.

Companiile aeriene au devenit mai prudente în ceea ce priveşte zborurile deasupra zonelor de conflict după ce un avion de pasageri al Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă sol-aer deasupra Ucrainei, în anul 2014, în urma incidentului decedând toţi cei 298 de oameni de la bordul aeronavei.

La rândul ei, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) a avertizat în legătură cu posibilitatea producerii unor atacuri militare în Siria şi a recomandat companiilor aeriene să urmărească eventualele schimbări în ceea ce priveşte regulile de securitate a zborurilor şi datele privind navigaţia aeriană.

Un grup naval american, care include portavionul nuclear Harry S. Truman, un crucişător şi patru distrugătoare, urmează să plece miercuri de la baza navală Norfolk din Virginia şi se va îndrepta spre Orientul Mijlociu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005815 (s)