News Flash:

Elena Udrea este la DNA! Vezi ce acuzatii i se aduc si ce risca deputatul

29 Ianuarie 2015
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
Dresedintele PMP, deputatul Elena Udrea, a fost adusa de anchetatori, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ea spunand la intrare ca nu stie de ce a fost citata cu mandat si ca, probabil, este vorba despre dosarul Microsoft. Elena Udrea a scris pe Facebook ca a fost citata, cu mandat de aducere, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a oferi lamuriri, ea precizand ca este surprinsa de decizia anchetatorilor de a proceda asa, in conditiile in care s-a aratat in permanenta dispusa sa colaboreze.
UPDATE 12:15 - Elena Udrea, acuzata de spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul Microsoft
Presedintele PMP, Elena Udrea, a fost pusa sub acuzare pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, intrucat nu a mentionat imprumuturi acordate de fostul sau sot, Dorin Cocos, unei firme pe care acesta o detine, imprumuturi despre care Udrea ar fi stiut, intrucat incasa dividende.
Elena Udrea a fost adusa la DNA de ofiteri de politie, cu o masina, in jurul orei 11.30.
"In aceasta dimineata, am fost invitata in persoana (a se citi «cu mandat») de procurori la DNA pentru a oferi lamuriri. Ma surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel avand in vedere ca m-am aratat in permanenta dispusa sa colaborez cu anchetatorii si sa lamuresc lucrurile pe care le cunosc in diversele spete care se afla in analiza. Evident ca asa voi si proceda", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.
Liderul PMP Elena Udrea, fosta sotie a omului de afaceri Dorin Cocos, a scris luni pe Facebook, referindu-se la decizia privind arestul la domiciliu pentru Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru, cercetati in dosarul Microsoft, ca "este grav ca s-a ajuns sa fii liber daca spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adica daca faci acuzatii la adresa cuiva, chiar nedovedite".
Udrea se declara surprinsa de "tacerea presei" fata de dezvaluirile lui Sandu, desi acestea "rascolesc tot sistemul si acuza nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu".
Udrea se mai arata surprinsa de faptul ca "dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare coruptie din Romania (...) au ramas doar doi vinovati, arestati preventiv chiar, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan" si ca "in rest, toata lumea este bine, libera sa isi petreaca vacantele la soare ori sa faca ce pofteste, sa fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, sa fie europarlamentar, cazul Dan Nica, sa fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu".
Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, care a fost recent scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, a fost la DNA, miercuri, pentru a da noi declaratii in dosarul Microsoft, el fiind audiat si zilele trecute de catre procurorii anticoruptie, potrivit unor surse judiciare.
Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor ca el a aflat, in prima parte a anului 2009, ca pentru finantarea PDL si a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii inregistrate in jurisdictii internationale, iar de aceste operatiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregatite si de incredere, "care reprezinta interesele unor corporatii", declaratiile fiind prezentate in documente citate de televiziunea Antena 3.
"Pana la finalul anului 2009, am aflat si inteles exact aceste mecanisme. Sunt reale, eficiente si bine structurate, iar sursele fondurilor aproape exclusiv sunt bani publici obtinuti prin metode ilegale", le-ar fi spus Sandu procurorilor.
"Personal, dar raportat la derularea actiunilor electorale si complexitatea lor, am executat mereu indicatiile care mi-au fost transmise de la partid, PDL, iar urmatoarele persoane imi comunicau destinatiile utilizarii banilor: Emil Boc, prim-ministru, Vasile Blaga, ministru si seful campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, dar si Alin Albu, trezorierul si administratorul PDL, impreuna cu staff-ul sau", ar fi declarat Gabriel Sandu in fata procurorilor DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006086 (s)