News Flash:

Dupa inflatia record anuntata joi, Institutul National de Statistica trece direct in subordinea premierului. Raluca Turcan: Viorica Dancila tocmai si-a subordonat INS. Premierul sa demisioneze

12 Aprilie 2018
940 Vizualizari | 0 Comentarii
images

Guvernul va adopta, joi, o hotarare care prevede trecerea INS din ”subordinea Guvernului si in coordonarea secretarului general al Guvernului” in ”subordinea Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului”, masura aprobata prin OUG la inceputul anului 2017.
”Avand in vedere O.U.G nr. 1/2017 pentru stabilirea unor masuri in domeniul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative care modifica articolul 1 din O.U.G nr. 40/2016, se impune modificarea art. 1 alin. (1) din H.G. nr. 957/2005 privind organizarea si functionarea Institutului National de Statistica, in sensul ca Institutul National de Statistica se organizeaza si functioneaza in subordinea Guvernului si in coordonarea Prim-Ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de hotarare de Guvern.

Astfel, INS trece din ”subordinea Guvernului si in coordonarea secretarului General al Guvernului” in ”subordinea Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului”.

De altfel, masura este cuprinsa in prevederile OUG 1/2017, care prevede ca printre institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale a caror activitate este coordonata de prim-ministru se afla si Institutul National de Statistica.
Turcan: Viorica Dancila tocmai si-a subordonat INS. Premierul sa demisioneze

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, acuza ca premierul Viorica Dancila si-a subordonat Institutul National de Statistica, printr-o hotarare care apare in sedinta de joi a Executivului. Aceasta ii cere prim-ministrului demisia.

"Incepand de astazi, specialistul in economie Viorica Dancila va aviza toate comunicatele INS! PSD-ALDE pun mana pe o noua institutie a statului roman. Astazi este randul INS. Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, tocmai si-a subordonat direct Institutul National de Statistica, printr-o Hotarare de Guvern. Aceasta decizie nu poate avea o alta ratiune la baza decat aceea ca INS a prezentat adevarata fata a realitatii economice din Romania: cresterea accelerata a inflatiei la 5%; scaderea salariului net cu 145 de lei in luna ianuarie; scaderea salariilor din sistemul medical. O asemenea decizie a prim-ministrului ar trebui sa conduca de urgenta la demisia premierului. Atat ne mai lipsea ca marele specialist in economie, Viorica Dancila, sa avizeze si orice comunicat care pleaca de la INS!", a afirmat Raluca Turcan intr-o postare Facebook.

Pe ordinea de zi a sedintei Guvernului a fost si un proiect pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 957/2005 privind organizarea si functionarea Institutului National de Statistica. Astfel, alineatul (1) al articolului 1 din HG se modifica si va avea urmatorul cuprins: "(1) Institutul National de Statistica se organizeaa si functioneaza ca organ de specialitate al adminsitratiei publice centrale in subordinea Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului, cu personalitate juridica, avand rol de organizare si coordonare a statisticii oficiale din Romania".


guvernul ins subordinea guvernului coordonarea guvernului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007616 (s)