News Flash:

Teodorovici, raspuns la atentionarile Comisiei Europene: Vom arata in curand cum ne putem mentine in tinta de 3% a deficitului bugetar

11 Aprilie 2018
931 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca in scurt timp, in cursul lunii aprilie, Guvernul va arata cum va mentine deficitul bugetar in tinta de 3%, dupa ce raportul de tara al Comisiei Europene a atentionat asupra mai multor riscuri fiscal-bugetare.

„Un raspuns la acest raport de tara se va transmite de Romania pana la finalul lunii aprilie. Noi vom prinde un set de masuri cuantificabile si cu termene clare de realizare in care vom arata cum vom mentine sub 3% acest deficit. Sunt o serie de masuri care par la prima vedere reformatoare, greu de realizat, care se discuta de ani de zile, ca vorbim de reforma ANAF, reducerea evaziunii fiscale, care se vor mentiona la acest document de raspuns la raportul de tara”, a spus Eugen Teodorovici, la o conferinta de prezentare a Raportului de Tara pentru Romania, organizata de Conmisia Europeana.

Potrivit Executivului comunitar, au fost inregistrate progrese limitate cu privire la respectarea obligatiilor fiscale si colectarea impozitelor, educatie, tratamentul ambulatoriu, administratia publica si prioritizarea investitiilor publice. „Nu au fost inregistrate progrese in ceea ce priveste salariul minim, varsta de pensionare si cadrul fiscal. In schimb, au fost inregistrate unele progrese cu privire la achizitiile publice, combaterea muncii nedeclarate si combaterea platilor informale in sistemul de sanatate”, se arata in raportul Comisiei Europene.

„O sa vedeti o serie de masuri pe reforma ANAF, vorbim de partea de vami, o sa ma ocup personal marii contribuabili, zona de Bucuresti, ca ponderea principala aici este. Doresc o reforma radicala in aceasta parte a administrarii fiscale”, a raspuns Eugen Teodorovici.
„As vrea sa vad ce inseamna risc de tara. Vreau sa fie definit asa cum trebuie. Daca vorbim de datorie publica, Romania este a cincea pozitie ca fiind cea mai scazuta datorie publica. Sunt tari peste limita impusa de la Maastricht. Lista este lunga de elemente pro a ceea ce se intampla in Romania, ca un cost de finantare sa nu difere foarte mult fata de ce se intampla fata de restul Europei. Eu nu vad acel argument pertinent care sa stea la baza unei astfel de abordari diferentiate. Vom avea si noiu un raport al nostru, ca tara, in care o sa ne punem toate, nu neaparat nemultumirile, situatiile care sunt altfel fata de cum si-au asumat toate parlamentele tarilor membre ale UE cand au ratificat tratatul de aderare si multe alte elemente la nivel european care se intampla, sa le spunem, sa argumentam si sa luptam pentru ele”, a mai spus ministrul Finantelor.


guvernul comisiei europene fiscal-bugetare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006359 (s)