News Flash:

Noua persoane care traficau migranti au fost retinute. Gruparea era sprijinita de politisti

10 Aprilie 2018
987 Vizualizari | 0 Comentarii
arestat2

Noua persoane care faceau parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de migranti au fost retinute pentru 24 de ore. Reprezentantii retelei sunt banuiti ca plateau politisti de frontiera de la Nadlac pentru a nu controla masinile in care se aflau migrantii, sustine DIICOT.
Au fost retinuti, potrivit DIICOT, Istrate Timis, Cristian Burfete, Robert Iulian Stefanache, Cristian Mihali, Vasile Serezan, Ilie Daniel Mihali, Stefan Grec, Iulian Dumitru Stetco si Petrea Grec, pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic de migranti.

Grupul a fost constituit incepand cu luna martie 2017 pana la sfarsitul lunii iunie 2017 de catre cetateanul pakistanez Ahmad Khan Saeed si Istrate Timis, impreuna cu suspectul B. L. V., in calitate de membru executant.

Din cercetari a rezultat ca membrii grupului au actionat coordonat pentru transportul migrantilor pe ruta Bulgaria/Serbia/Cipru – Romania – Ungaria – Austria – Germania/Italia/Slovenia.
Procurorii arata ca in perioada februarie - aprilie 2017, grupul a indrumat, transportat, transferat si adapostit, contra unor sume de bani, mai multi cetateni straini pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.

Astfel, in perioada 19-21 aprilie 2017, membrii grupului infractional organizat au transportat, transferat si adapostit pe raza judetelor Timis si Arad cel putin 111 persoane – cetateni straini, pe care urmau s-ai ajute sa treaca frontiera.

In 21 aprilie 2017, la punctul de frontiera Nadlac II, politistii i-au gasit pe cei 111 cetateni irakieni, sirieni, afgani, indeni si pakistanezi intr-un TIR care urma sa iasa din Romania catre Ungaria si apoi Austria. - in marea lor majoritate, intrati anterior ilegal pe teritoriul Romaniei, cu solicitari de azil).

”Probatoriul administrat in cauza a evidentiat ca grupul infractional organizat initiat si constituit in scopul comiterii de infractiuni de trafic de migranti este sprijinit de catre lucratori de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera – Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac si care in baza unei intelegeri anterioare cu liderii grupului infractional organizat permit trecerea frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei catre Ungaria a autovehiculelor/tir-urilor (in interiorul carora se afla persoane – cetateni straini – care doresc sa ajunga ilegal in spatiul Schengen). A mai rezultat ca lucratori de politie din cadrul cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera – Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac au acceptat din partea liderilor grupului infractional organizat promisiunea primirii unor sume de bani/primirea unor sume de bani, in legatura cu neindeplinirea unor acte ce intra in indatoririle de serviciu”, arata DIICOT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006515 (s)