News Flash:

Dumitru Costin (BNS): "Oprirea lucrului pe calea ferata in toata Romania este singura solutie"

20 Aprilie 2018
887 Vizualizari | 0 Comentarii
costin

Protestul sindicalistilor din sectorul feroviar s-a incheiat vineri fara incidente, cu 20 de minute inainte de ora aprobata, insa acestia ameninta ca vor declansa greva generala.

O delegatie a sindicalistilor feroviari a depus un document la sediul Guvernului in care au explicat motivele protestului.

"Am depus un document in care am explicat motivele noastre si in care am solicitat o intalnire la nivel de premier, ministru de finante, al transporturilor si al fondurilor europene, pentru ca sunt multi bani la dispozitia Romaniei care nu sunt utilizati. Calea ferata a fost devalizata mai bine de 25 de ani, sistemic. Au zburat bani, coruptie cat casa a fost aici", a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical.

Potrivit acestuia, oprirea lucrului pe calea ferata, respectiv greva generala, este singura solutie.

"Asta se pare ca este singura solutie, oprirea lucrului pe calea ferata in toata Romania", a spus Costin.

Peste 2.000 de sindicalisti din sectorul feroviar au protestat vineri dimineata in fata Ministerului Transporturilor, dupa care au ajuns in mars Piata Victoriei, la Guvern.

Protestatarii au avut pancarte pe care era scris "Fara investitii, calea ferata dispare", "Vrem statutul personalului feroviar", "Daca nu acum, atunci cand?", "Investiti in infrastructura feroviara" si "Greva generala".

Principalele obiective si revendicari ale sindicatelor din transporturi se refera la sustinerea aprobarii proiectului de Lege privind statutul personalului feroviar, sustinerea investitiilor multianuale in calea ferata in vederea reabilitarii infrastructurii feroviare si achizitiei de material rulant nou si adoptarea solutiilor ce se impun a fi luate pentru evitarea falimentului companiei CFR Marfa.

La miting au participat membri ai Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial Vagoane si ai Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania.

"Eforturile noastre, ale sindicalistilor, de a identifica solutii care sa permita optimizarea dialogului social au fost evidente in toti acesti ani, motiv pentru care, inca o data, cerem Guvernului si Ministerului Transporturilor sa acorde atentia cuvenita caii ferate si revendicarilor noastre, ale ceferistilor", sustin reprezentantii celor doua organizatii.

Potrivit acestora, se intarzie, din ratiuni pe care nu le pot intelege, adoptarea statutului personalului feroviar, desi aceasta categorie socio-profesionala impune, fara putinta de tagada, un astfel de statut, care are rolul principal de a reglementa relatiile de munca dintre lucratorul feroviar si angajator, in speta statul roman.

"Calea ferata are nevoie urgenta de investitii, deoarece degradarea constanta a infrastructurii si a materialului rulant va genera, cat de curand, falimentul istoric al unui sector economic strategic, extrem de important pentru economia romaneasca", se arata intr-un comunicat al celor doua federatii sindicale.AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006208 (s)