News Flash:

Un pas INAPOI: Comisia pentru legile justitiei AMANA dezbaterea privind modificarea codurilor penale

19 Aprilie 2018
666 Vizualizari | 0 Comentarii
florin iordache3

Comisia speciala pentru legile justitiei a decis, joi, reluarea discutiilor privind modificarea codurilor penale pentru 2 mai, ora 12.00. Pana atunci asociatiile de magistrati vor putea face propuneri privind proiectul de lege.
"Sa stabilim ce asociatii sesizam, sa dam termen de doua saptamani ca toti cei care vor sa vina la dezbateri sa faca propuneri. Termenul sa fie 2 mai. Pornind de la toate aceste documente, incepand cu data de 2 mai sa putem incepe o dezbatere pe aceste trei initiative. Toti cei interesati sa poata participa si pe de alta parte sa depuna amendamente. Eu v-as propune sa spuneti pe cine trebuie sa invitam. Sa invitam din partea CSM, sectia judecatori si procurori ICCJ, PICCJ; Asociatia Maistratilor, Forumul Judecatorilor care ne-a trimis o solicitare, Coalitia romanilor, Uniunea Nationala a Barourilor, reprezentanti ai mediului academic. Din punctul meu de vedere, trebuie sa fim deschisi. Iar ca mod de lucru, incepand cu data de 2 mai sa incepem dezbaterile in Comisie", le-a propus Florin Iordache, presedintele comisiei, colegilor sai.

Deputatul USR Ion Stelian a propus ca perioada de consultare publica sa fie cuprinsa intrre doua saptamani si 30 de zile.

"Noi facem solicitarea ca partidul nostru sa faca invitatii din mediul academic", a spus Stelian.
Intrebat de Catalin Predoiu de la ce texte se pleaca si care este situatia, Florin Iordache a raspuns: "Tinand cont ca cele doua, Codul Penal si de Procedura Penala, sunt cele mai complete si conform regulamentului si procedurile parlamentare, in initiativele care vor primi raportul de adoptare cuprindem si amendamentele Ministerului Justitiei".

"Nu stim cine face amendamentele de la Ministerului Justitiei. Sa trimitem invitatii la cele patru facultati de drept penal din tara, deoarece ei au expertiza in acest sens", a replicat Predoiu.

"Sa notificam facultatile de la Iasi, Cluj, Constanta si Bucuresti, plus cele din Timisoara si Craiova. Daca tot o lungim ajungem sa intram in vacanta de vara si aceasta comisie a fost infiintata tocmai pentru a pune in concordanta codurile cu deciziile CCR. Va propun prin consens sa incepem in data de 2 mai, ora 12.00", a conchis Iordache.

Astfel, parlamentarii din Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei vor relua discutiile pe 2 mai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 22 queries | Mysql time :0.043272 (s)