News Flash:

CCR discuta joi pentru a doua oara contestatiile la Legile Justitiei

19 Aprilie 2018
864 Vizualizari | 0 Comentarii
curtea constitutionala1 1

Curtea Constitutionala va dezbate, in sedinta de joi, sesizarile PNL, USR si ICCJ referitoare la Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea privind organizarea judiciara si Legea privind organizarea si functionarea CSM. Este a doua oara cand legile justitiei sunt contestate la CCR.
"Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, obiectie formulata de Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, obiectie formulata de un numar de 89 deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal si Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania. Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara, obiectie formulata de un numar de 89 de deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal si Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania. Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, obiectie formulata de un numar de 89 deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal si Grupului parlamentar al Uniunii Salvati Romania", se arata pe site-ul Curtii Constitutionale.

Pe 29 martie, PNL si USR au atacat din nou, la CCR, legile Justitiei, deputatul PNL Gabriel Andronache precizand ca au identificat nu mai putin de 37 de motive de neconstitutionalitate.

"Am depus la Secretariatul general al Camerei Deputatilor sesizarile pe reglementarile reexaminate cu privire la legile justitiei. Am sesizat din nou CCR, pentru ca, in mod evident, ceea ce au facut colegii din majoritatea parlamentara, respectiv cei de la PSD-ALDE-UDMR, in procedura de reexaminare, nu are nicio legatura cu ceea ce a scris CCR in cele trei decizii. Am constatat nu mai putin de 37 de motive de neconstitutionalitate. La Legea 303/2004 am invocat 22 de motive de neconstitutionalitate, la Legea 317/2004 - noua astfel de motive, iar in cazul Legii 304 am identifiat nu mai putin de sase motive de neconstitutionalitate. Plecand de la chestiuni care tin de modul in care au fost adoptate aceste reglementari. Va reamintesc, rapoartele au venit la plen atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, in ziua in care au fost adoptate va reamintesc ca in plenul Senatului a fost introdus in Legea 303 un amendament care a fost denumit de majoritatea parlamentara de corelare tehnico-legislativa, cand el, practic, a modificat definitia erorii judiciare", a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.


curtea constitutionala ccr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008433 (s)