News Flash:

Dosarul retetelor false: 13 persoane au fost retinute si alte cinci cercetate sub control judiciar

22 Septembrie 2015
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
retete fictive
Procurorii DIICOT au retinut 13 persoane in dosarul privind decontarea retetelor false de medicamente pentru boli incurabile, printre care administratorul firmei Ahmeya Pharm si medici, alti cinci suspecti fiind pusi sub control judiciar.
In urma perchezitiilor facute luni, in Bucuresti, Braila, Constanta si Vrancea, care au vizat 25 de medici si farmacisti suspectati ca au decontat retete false de medicamente pentru boli incurabile, iar dupa introducerea cardului de sanatate au eliberat prescriptii pe numele unor copii cu handicap, procurorii DIICOT au retinut 13 persoane, iar pe numele altor cinci au dispus masura controlului judiciar.
Anchetatorii urmeaza sa ridice, de la societatile comerciale vizate, documente care pot constitui mijloace materiale de proba, arata Politia Romana, intr-un comunicat de presa transmis marti.
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au emis ordonante de retinere pentru Liliana Sgircitu, administratorul firmei Ahmeya Pharm, prin intermediul careia erau decontate retetele false, Mirela Boboc, Gela Gavrila, Mihaela Irina Mataringa, Alina Gabriela Dragu, Andreea Baciu, Paul Cretu, Cosmin Boldeanu, Sorica Vasile, Eugenia Muja, Iolanda Ionica Serghiev, Elena Dumea si Cozeti Niculescu.
Conform anchetatorilor, gruparea era formata din 25 de membri - reprezentanti si ‎angajati ai farmaciilor care activeaza sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL si medici de familie sau medici specialisti din Braila si Constanta. Acestia sunt suspectati ca in perioada 2011-2015 au decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, provocand un prejudiciu de noua milioane de lei.
Anchetatorii mai spun ca membrii retelei au intocmit si decontat prescriptii medicale fictive pentru medicamente folosite in tratarea de boli incurabile, cu pret de vanzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar dupa introducerea cardului de sanatate acestia au eliberat prescriptii medicale pe numele unor copii cu handicap psihic, majoritatea aflati in plasament.
Membrii gruparii sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalarea banilor, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, frauda informatica, fals informatic, abuz in serviciu (toate in forma continuata), precum si de constituire a unui grup infractional organizat, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii, camata, trafic de influenta, cumparare de influenta, dare si luare de mita si santaj.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008231 (s)