News Flash:

Solutii extrem de simpe pentru a slabi definitiv

18 Septembrie 2015
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
slabeste
Secretul unei greutati corporale sanatoase si al unei siluete armonioase sta in disciplina si in urmarea regulilor unui stil de viata sanatos. Iata 7 dintre acestea care te vor ajuta sa eviti problemele provocate de luarea in greutate.
1. Respecta orele de masa!
Nu sari peste mese si, in niciun caz, peste micul dejun. Indiferent cat esti de grabita dimineata, poti gasi solutii pentru a-ti incepe ziua cu o masa hranitoare si sanatoasa. Incearca sa mananci zilnic la aproximativ aceleasi ore pentru ca metabolismul tau sa functioneze corect. Fiecare masa este importanta si reducerea lor nu va face altceva decat sa sporeasca senzatia de foame. Potrivit unui studiu aparut in publicatia americana Journal of Epidemiology, persoanele care sar peste micul dejun au risc de 4-5 ori mai mare sa sufere de obezitate. 
2. Alege carbohidratii buni!
Invata sa alegi alimentele potrivite pentru o silueta supla. Consuma carbohidratii din cereale integrale, legume si fructe pentru a-ti stimula metabolismul.
3. Limiteaza consumul de alcool si bauturi carbogazoase!
Moderatia este secretul unui corp sanatos si atragator. Pe langa faptul ca poate reprezenta o adevarata bomba calorica, alcoolul stimuleaza si apetitul. Si bauturile carbogazoase dulci "ataca" silueta. Nutritionistii avertizeaza ca acestea fac parte dintre cele mai mari surse de calorii. Nu te inlocui cu cele dietetice, deorece exista numeroase studii care asociaza aspartamul (un indulcitor artificial folosit in majoritatea bauturilor dietetice) cu cresterea in greutate. Opteaza in schimb pentru apa sau ceaiuri neindulcite. 
4. Timpul de odihna e sfant!
Si nu doar pentru sanatatea ta. Studiile au aratat ca somnul reprezinta un aliat de nadejde in mentinerea siluetei. Asa ca intocmeste-ti un program fix de somn si incearca sa nu te abati de la el.
5. Nicio masa fara peste!
Pestele face parte parte dintr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Nutritionistii il recomanda in curele de slabire, alaturi de un consum ridicat de lichide. Este recomandat pestele slab, precum salau, ton sau pastrav, pregatit la gratar, marinat sau in salate.
6. Profita de legumele si fructele de sezon! 
Aduc nenumarate beneficii pentru sanatate cat si pentru silueta. Stim cu totii ca fructele si legumele reprezinta cea mai eficienta solutie cand vine vorba de reducerea numarului de kilograme. Fructele sunt "un dulce" mai sanatos si mult mai putin periculos pentru silueta. In timpul mesei, alege sa mananci legumele prima data. Specialistii sustin ca, in cazul in care mancam legumele prima data la masa, vom reduce apetitul si vom consuma mai putine calorii.
7. Fii activa!
Dieta este doar pe jumatate eficienta fara sport, avertizeaza specialistii. Activitatea fizica face parte dintr-un stil de viata sanatos si este inamicul numarul unu al kilogramelor. Indiferent de tipul de activitate pentru care optezi, important pentru sanatatea ta este sa faci miscare si astfel sa arzi calorii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007119 (s)