News Flash:

Diploma obtinuta de Eugen Teodorovici la Academia de Informatii SRI, anulata. Activitatea Colegiului National de Informatii, suspendata

7 Martie 2018
901 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” anunta ca activitatea Colegiului National de Informatii este suspendata ca urmare a verificarilor declansate dupa ce ministrul Finantelor a declarat ca a absolvit un curs fara a se prezenta. Diploma lui Teodorovici va fi anulata.


"Cu privire la conditiile de absolvire a Colegiul National de Informatii (CNI), in cazul domnului Teodorovici Orlando Eugen – seria I/2013, la nivelul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” a fost instituita o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obtinere a diplomei de absolvire. De asemenea, in urma deciziei comune a conducerii ANIMV si CNI, Comisia a demarat verificari in privinta tuturor absolventilor acestor cursuri, de la infiintarea CNI si pana in prezent. Mentionam ca pe parcursul verificarilor, activitatea Colegiului National de Informatii este suspendata", transmite Academia, printr-un comunicat de presa.

"Comisia de specialitate certifica urmatoarele aspecte referitoare la modul in care domnul Teodorovici Eugen Orlando a parcurs etapele aferente programului postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua „Colegiul National de Informatii”:

a depus cerere si dosar de inscriere la colocviul de admitere;
a fost prezent si a sustinut colocviul de admitere;
a incheiat un contract de studii cu ANIMV;
a platit taxa de scolarizare aferenta programului „Colegiul National de Informatii”;
nu a sustinut evaluarile la cele trei discipline pentru care i-au fost acordate note;
nu a sustinut examenul de certificare a competentelor;
nu a ridicat personal certificatul de absolvire, de la sediul ANIMV", mai spun reprezentantii Academiei.
Consecinta verificarilor este anularea diplomei. "Tinand cont de prevederile art. 144 alin. (4) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 precum si cele reliefate din lucrarile Comisiei, se impune anularea certificatului de absolvire", se precizeaza in comunicat.
Reprezentantii institutiei de invatamant sustin ca "persoanele responsabile de incalcarea procedurilor de evaluare si acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relatie contractuala cu Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” sau cu Serviciul Roman de Informatii".

Masurile vin dupa ce, in octombrie 2017, Eugen Teodorovici a declarat ca a absolvit un curs al Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” fara a se prezenta, primind diploma acasa. Academia a demarat ancheta dupa declaratiile ministrului.

"Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul National de Informatii in 2013, un curs posuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica conditiile de absolvire in cazul domnului Teodorovici", transmitea atunci Academia de Informatii, printr-un comunicat de presa.

Ministrul a precizat atunci ca nu a mers personal sa ridice acea diploma, ci ca „i-a adus-o cineva”, o persoana pe care nu o cunostea.

"Mi-au dat-o, a fost un master sau curs postuniversitar, nu stiu ce o fi fost. (...) Nu m-am dus sa o iau, mi-a adus-o cineva. (...) Nu il cunosteam", a spus Teodorovici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007009 (s)