News Flash:

Diana, prințesă de Wales, ultimele cuvinte. Ce a spus Diana imediat după accident și ce a vorbit ultima dată cu fiii săi

14 Septembrie 2022
1588 Vizualizari | 0 Comentarii
306756307 674085214082367 7380217023548148312 n 1

Au trecut mai bine de 20 de ani de la moartea prințesei Diana, însă mulți sunt încă curioși să afle care au fost ultimele cuvinte ale acesteia. Prințesa de Wales a murit pe 31 august 1997, după ce a suferit răni fatale într-un accident de mașină. Potrivit rapoartelor de la acea vreme, Diana și-a rostit ultimele cuvinte imediat după ce a fost scoasă din epava accidentului, care a avut loc în momentul în care Diana și iubitul ei de atunci, Dodi Fayed, erau urmăriți de paparazzi în vehiculul lor în Paris, Franța.

Moartea cutremurătoare a prințesei Diana

Se pare că șoferul Dianei, Henri Paul, conducea cu viteză excesivă și a pierdut controlul mașinii, ceea ce a făcut ca vehiculul să se ciocnească de o coloană în mijlocul tunelului Pont de l’Alma. Atât Paul, cât și Fayed au fost uciși instantaneu în urma impactului. Cu toate acestea, Diana a rămas în viață câteva ore după accident.

Se pare că un pompier care a condus echipa de intervenție a fost ultima persoană care a vorbit cu Diana înainte ca aceasta să fie transportată de urgență la spitalul Pitie-Salpetriere, unde a murit în mod tragic în urma rănilor suferite în dimineața următoare. Avea doar 36 de ani.

Care au fost ultimele cuvinte ale Prințesei Diana înainte de a muri

Care au fost ultimele cuvinte ale Prințesei Diana? Pompierul aflat la locul accidentului prințesei Diana a dezvăluit într-un interviu acordat publicației The Independent ultimele cuvinte pe care aceasta le-a rostit înainte de a muri. Potrivit pompierului, Xavier Gourmelon, Prințesa de Wales a întrebat: „Doamne, ce s-a întâmplat?”

Pompierul a dezvăluit că a reușit să o facă pe Prințesa Diana să respire din nou după ce i-a făcut compresii toracice. „A fost o ușurare, bineînțeles, pentru că, în calitate de prim-ajutor, vrei să salvezi vieți – și asta am crezut că am făcut.” Cu toate acestea, când Gourmelon a aflat că aceasta a decedat din cauza rănilor suferite a doua zi, a fost „foarte supărător”. El a spus: „Acum știu că au existat leziuni interne grave, dar întregul episod este încă foarte prezent în mintea mea. Amintirea acelei nopți va rămâne cu mine pentru totdeauna”.

Prințesa Diana l-ar fi văzut pe Dodi, iubitul ei, chiar lângă ea fără suflare

Un alt paramedic care trecea cu mașina prin tunel în momentul accidentului, i-a povestit că Diana s-a trezit cu dureri în urma accidentului. „Tot spunea cât de mult o durea”. Acesta a vorbit și despre ultimele momente în care Diana a fost trează după accident: „Și-a întors capul și l-a văzut pe Dodi fără viață chiar în fața ei, apoi și-a întors din nou capul spre partea din față, unde bodyguardul se zvârcolea și unde Henri Paul zăcea mort. A devenit agitată, apoi și-a coborât capul și a închis ochii”.

Ce le-a spus Prințesa Diana ultima dată copiilor ei

Prințul Harry și Prințul William au vorbit cu mama lor cu doar câteva ore înainte de accidentul ei fatal din 1997. Ultima lor conversație a fost, însă, scurtă. Potrivit documentarului ITV „Diana, mama noastră”, frații se aflau la Castelul Balmoral din Scoția când Prințesa Diana i-a sunat pentru ultima oară.

„Nu-mi amintesc neapărat ce am spus, dar tot ce-mi amintesc este că voi regreta pentru tot restul vieții mele cât de scurtă a fost convorbirea telefonică”, a declarat prințul Harry în documentar. „Dacă aș fi știut că aceea era ultima dată când aveam să vorbesc cu mama mea, ce lucruri i-aș fi spus”.

El a continuat: „Privind acum în urmă, este incredibil de greu. Trebuie să mă confrunt cu asta pentru tot restul vieții mele: să nu știu că a fost ultima dată când am vorbit cu mama mea, cât de diferit ar fi decurs acea conversație dacă aș fi avut chiar și cea mai mică bănuială că viața ei urma să fie luată în acea noapte.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005347 (s)