News Flash:

Ce i se interzice Printului Harry la inmormantarea bunicii sale, Regina Elisabeta? Ducele de Sussex se simte neindreptatit

13 Septembrie 2022
1686 Vizualizari | 0 Comentarii
306948177 673389284151960 1744559960200961614 n

Fiului regelui Charles al III-lea, printul Harry, i s-a interzis sa poarte uniforma militara daca va participa la inmormantarea Reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Hall, dar fratelui mai mic al monarhului, printul Andrew, i se va permite sa imbrace tinuta Fortelor Armate „ca semn special de respect” pentru mama lor decedata, s-a dezvaluit astazi.

Printului Harry i se interzice sa poarte uniforma militara la inmormantarea Reginei Elisabeta a II-a
Surse regale au declarat ca ducele de York, un veteran al Razboiului din Falklands care s-a exilat din viata publica in urma rolului sau in scandalul Jeffrey Epstein, va avea dreptul sa poarte culorile militare daca va participa la evenimentul ceremonial de miercuri.

Cu toate acestea, prietenul si jurnalistul preferat al lui Meghan Markle, Omid Scobie, a afirmat ca Ducelui de Sussex care a cunoscut si el actiunea militara, servind in doua misiuni in Afganistan, i s-a interzis sa poarte uniforma la toate evenimentele ceremoniale pe durata doliului pentru Majestatea Sa.

„Am inteles ca, spre deosebire de printul Andrew, printul Harry NU va avea voie sa poarte uniforma la ultimul priveghi din Westminster Hall. Fara indoiala, o lovitura uriasa pentru ducele de Sussex, care a servit timp de 10 ani si care in aceasta dimineata a vorbit despre regina ca fiind „comandantul sau sef”’, a scris el pe Twitter in aceasta dupa-amiaza.

Cand va avea loc inmormantarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Regina va fi depusa in stare de veci la Westminster Hall de miercuri la ora 17:00 pana luni, 19 septembrie, la ora 6:30, ziua funeraliilor de stat.

Va avea loc o procesiune ceremoniala, in cadrul careia sicriul reginei se va deplasa de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster pentru a fi depus in stare de veci. Sicriul ei va fi inchis si se va odihni pe o platforma ridicata, numita catafalc, in sala si va fi drapat in Drapelul Regal, cu Orbul si Sceptrul plasate deasupra. Acesta va fi pazit 24 de ore din 24 de o garda formata din unitati ale Garzii de corp a Suveranului, ale Diviziei de Casatie sau ale Yeoman Warders din Turnul Londrei.

Palatul Buckingham nu a confirmat inca ora la care va avea loc priveghiul si ce membri ai familiei regale vor participa la eveniment, desi se crede ca acesta va avea loc inainte de deschiderea pentru public, in acea seara, a funeraliilor in care va fi depus raposatul monarh.

Membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniforma atunci cand vor fi prezenti la cinci evenimente ceremoniale in perioada de doliu a reginei.

Acestea sunt slujba de multumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh, procesiunea catre Westminster Hall si slujba de rugaciune si reflectie, priveghiul de la Westminster Hall si funeraliile de stat de lunea viitoare de la Westminster Abbey si slujba de inmormantare de la Capela St George din Windsor.

Printul Andrew a renuntat la statutul sau de Alteta Regala
Andrew a renuntat la statutul sau de Alteta Regala si a fost lipsit de toate functiile militare onorifice, inclusiv cea de colonel al Garzilor de Grenadieri, din cauza prieteniei sale cu Epstein si a acuzatiilor facute de una dintre „sclavele sexuale” ale pedofilului, Virginia Roberts, potrivit carora familia regala ar fi abuzat-o sexual pe cand era minora, in conformitate cu legislatia americana – acuzatii care au culminat cu un proces bomba in SUA si cu o intelegere extrajudiciara de milioane de lire sterline. Ducele de York a negat in mod constant acuzatiile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006432 (s)