News Flash:

De ce nu este bine pentru femei sa intre in Biserica in pantaloni?

30 Ianuarie 2018
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
biserica

De ce nu este bine pentru femei sa intre in Biserica in pantaloni? Iata ce spun preotii despre acest lucru.

In principiu, femeia ispiteste si fara sa vrea, prin hainele sale, prin corpul sau, prin frumusetea fizica ce o poseda, de aceea nu este ingaduit femeilor sa intre in Biserica in pantaloni, cu haine stramte pe corp, cu capul descoperit, cu farduri, machiaj, vopsele, bijuterii sau parfumuri.

Pentru ca la Biserica ne ducem sa ne rugam curat, sa ne plangem pacatele, sa fim cu gandul la Dumnezeu, nu la cele pamantesti, lumesti. Ori, femeia intrand astfel in Biserica, este imposibil sa nu atraga atentia asupra ei, sa nu ispiteasca, tulburand astfel linistea si gandul celorlalti, mintea nemaifiind nicidecum la rugaciune relateaza ganduridinierusalim.com.

Biblia, la Deutronom 22,5 spune clar: „Femeia sa nu poarte imbracaminte barbateasca, si barbatul sa nu se imbrace cu haine femeiesti; caci oricine face lucrurile acestea este o uraciune inaintea Domnului, Dumnezeu.” Iar CANONUL 13 Gangra (OSANDA FEMEILOR CARE IMBRACA VESMINTE BARBATESTI) spune: „Daca vreo femeie, din asceza paruta, si-ar schimba imbracamintea, si in locul hainei femeiesti obisnuite, ar lua imbracaminte barbateasca, sa fie anatema.”

Si pe deasupra, sa vezi o femeie imbracata in pantaloni, este un lucru chiar urat, care o face sa-si piarda din feminitate. Modelul suprem pentru femeie trebuie sa fie Maica Domnului – vrednica de urmat in vestimentatie si in virtuti. Si o alta interdictie este expusa in CANONUL 17 Gangra (FEMEILE SA NU-SI TUNDA PARUL): „Daca vreuna dintre femei, pentru asceza paruta, si-ar tunde parul ce i l-a dat Dumnezeu spre aducerea-aminte de supunere, sa fie anatema ca una ce strica porunca supunerii.”Baticul sau esarfa, au rolul de a acoperi parul, ele nu se pun pe post de bentita sau de fantezie, scrie ortodoxia.me.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006672 (s)