News Flash:

Cum sa uzi corect florile

29 Aprilie 2018
867 Vizualizari | 0 Comentarii
flori

Udarea este unul dintre cele mai importante procese in cresterea si supravietuirea plantelor. Udarea plantelor inseamna mult mai mult decat stropirea cu apa a acestora. Plantele au tendinta de a se ofili rapid daca nu au cantitatea de apa necesara. Cu un pic de efort insa si urmand cu strictete anumiti pasi poti invata sa uzi corect plantele astfel incat acestea sa creasca sanatoase si infloritoare. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont cand uzi plantele:

1. Tine cont de vreme sau perioada zilei inainte de a uda plantele
Uda plantele dimineata sau seara, cand rata de evaporare este minima. De asemenea, este foarte important sa nu uzi plantele in prezenta soarelui sau a vantului.
Puietii si plantele tinere trebuie udate in mod regulat deoarece au nevoie de o irigare mai puna pana cand isi dezvolta radacinile.
Plantele care sunt prinse intr-un sol incarcat cu umiditate trebuie udate mai putin, iar cele care sunt plantate pe un sol uscat, nisipos, au nevoie de o umiditate mai mare.
Totodata, plantele sensibile la boli nu ar trebui udate seara, deoarece retentia de apa le va face mai vulnerabile la ciuperici sau alte bacterii.
De asemenea, atunci cand uzi plantele trebuie sa tii cont si de varsta lor. Cele mai tinere au nevoie de o udare mai viguroasa, in timp ce plantele mai in varsta necesita apa mai putina.

2. Semnificatia udarii plantelor
Stiintific, apa este necesara pentru sustinerea celor mai importante procese de viata ale plantelor. Apa este esentiala pentru fotosinteza plantelor si respiratia lor. Apa se pierde din plante printr-un proces numit transpiratie. Deci, pentru a suplimenta nevoia de apa, udarea lor externa este esentiala. Apa are multe minerale si sarurile in ea, care sunt importante pentru supravietuirea sanatoasa a plantelor.
Udarea plantelor cu diferite lichide se poate face folosind diferite ingrasaminte lichide sau amestecuri de ingrasaminte. Apa se toarna la baza plantelor, astfel incat aceasta sa patrunda adanc in radacina.

Nu arunca sau stropi cu apa direct pe plante, deoarece multe dintre acestea se pot ofili. De asemenea, ai grija si la cantitati, deoarece udatul din abundenta poate sa duca la uscarea rapida a plantei.
 


udarea plantelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006418 (s)