News Flash:

Locul misterios din Muntii Fagarasului unde oamenii merg cand au un necaz

29 Aprilie 2018
763 Vizualizari | 0 Comentarii
Templul ursitelor

Undeva in Muntii Fagaras, intre orasele Brasov si Fagaras, se afla un loc aparte, unde pare-se ca lumina cereasca coboara de sus, iarba care creste aici face minuni, iar ingerii din cer concerteaza cu vocea lor lina la cateva sarbatori importante, imbiind auzul celor care sunt norocosi sa fie partasi la o asa minune. Toate aceste intamplari neobisnuite, dar frumoase, au loc in apropiere de satul Sinca Veche, in „Templul Ursitelor”. Se spune ca acolo dorintele se implinesc, daca ai inima curata.

Satul Sinca se afla la cativa kilometri de Persani, in stravechea Tara a Fagarasului, la 45 de kilometri de Brasov si 22 de kilometri de Fagaras. Ca sa ajungi la Sinca nu este greu deloc. Pana si drumul pana acolo este de o frumusete incantatoare, prezicand parca o frumusete si mai mare la numai doi kilometri de acest satuc, unde dainuieste de mii de ani un loc plin de mister.

Mii de oameni vin anual la biserica sapata in stanca. Vizitatorii au povestit ca fie s-au simtit invigorati, fie i-a apucat un somn greu atunci cand au intrat in Templul Ursitelor. Se zice ca cine doarme macar si cateva minute in templu sau in apropierea lui capata forte noi si devine mai puternic. Locul este impodobit cu icoane, flori de munte si candele care nu apuca sa se stinga niciodata. Turnul interior, pe unde intra lumina zilei, este inalt de 10 metri si seamana cu o turla fara acoperis. Localnicii spun ca pe acolo coboara energiile si ca dedesubt, in pamant, ar exista un tunel de comunicare pana la Cetatea Rasnovului.

Citeste si Nu le-a venit sa creada ce au gasit intr-un pod abandonat..sunt IMENSE! Nu ai mai vazut in viata ta asa ceva. Cine isi da seama ce sunt?

Batranii satului mai spun ca pana si iarba din jurul „Templului Ursitelor” face minuni. Vacile care pasc aici dau lapte mai mult si mai gustos decat celalalte. Daca vreun localnic sufera de vreo boala, da fuga la templu, aprinde o lumanare si bea apa din izvorul din apropiere. Durerea dispare apoi ca prin farmec. Un mit urban spune ca in temple nu trebuie sa intri cu telefonul mobil sau orice alt aparat daca vrei sa te ajute energiile.
Lacasul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, in cea mai mare parte, dar si „Manastirea Sapata in Piatra”, „Templul de la Sinca Veche”, sau „Templul Dorintelor”, fiind un loc de reculegere si de implinire a bunelor dorinte, dar, totodata, locul unde se petrec fenomene paranormale, dupa parerea unora.

Controversatul lacas de cult de la Sinca Veche se banuieste ca ar avea o vechime de 7.000 de ani si orgini dacice, poate chiar mai inaintate. Desi nu se poate spune cu precizie data exacta a construirii manastirii din piatra, versiunea acceptata si cea mai des intalnita ar fi anul 1742, timp in care bisericile ortodoxe erau interzise. Surprinzatoare este prezenta a doua altare existente in lacasul rupestru, care indica originea sa precrestina.

Localnicii si altii care l-au vizitat sustin ca in acest loc visele se indeplinesc, daca ai inima curata si plina de dorinta si musai trebuie sa fiti asezati in turnul de unde se vede cerul. Aici expresiile „energii ciudate” si „stare deosebita” sunt frecvent intalnite pe buzele celor care au calcat pragul manastirii.

Citeste si Un vecin a vazut in casa femeii un sicriu si a anuntat politia. Aproape au lesinat politistii cand au deschis cosciugul. Ce tinea in el

Unii localnici spun ca aici se aud, in preajma unor sarbatori mari, coruri parca venite din cer, care le incanta auzul, si, cu toate ca se auzeau vocile foarte clar si muzica era bisericeasca, nu au putut distinge cuvintele. Satenii din Sinca Veche sunt convinsi ca templul are puteri miraculoase. Spre intarirea misterului, se spune ca pe fotografiile care se fac aici apar sfere albe, invizibile in momentul fotografierii.

Exemplul cel mai elocvent a fost relatat de catre un reporter a ziarului „Monitorul de Brasov”, care venit, in 1996, la Templul Ursitelor pentru a realiza un material jurnalistic. El a avut supriza sa constate ca aparatul sau de filmat se oprea si pornea inregistrarea dupa „bunul sau plac”. La vizionarea materialului, au putut fi observate imagini pe care la momentul filmarii cei prezenti in pestera nu le vazusera. Imaginile filmate infatisau sfere de lumina si o silueta imbracata in vesmant de culoare inchisa.

Oamenii din zona erau convinsi de puterea extraordinara care se ascunde sub piatra, asa ca intrau in galerii si lasau acolo icoane, haine, apa si mancare. Credeau ca lucrurile acelea se incarca astfel cu o energie deosebita, pentru ca apoi veneau, recuperau totul si consumau mancarea, purtand si hainele, iar icoanele erau duse acasa, in speranta ca vor transfera macar o mica parte din „sufletul” pamantului in caminul si in viata lor.

Pana la urma, cu toate controversele si speculatiile, Templul Ursitelor de la Sinca Veche este un loc interesant ce se afla pe teritoriul tarii noastre si completeaza bogatia spirituala a poporului roman, un loc cu totul aparte, si plin de mister, care merita vizitat. Sinca Veche este si locul de unde se trage familia marelui istoric si filolog Gheorghe Sincai, reprezentant al Scolii Ardelene.

sursa: ortodoxia


satul sinca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005920 (s)