News Flash:

Cum sa tratezi migrena FARA medicamente

12 Martie 2018
972 Vizualizari | 0 Comentarii
durere

Poti consuma urmatoarea bautura naturala pentru a preveni sau trata migrenele. Proprietatile sarii de Himalaya ofera numeroase beneficii pentru organism.
Migrenele reprezinta o tulburare neurologica frecventa care se declanseaza atunci cand arterele din craniu se dilata, cauzand tensiune. Durerea poate surveni pe una sau ambele parti ale capului, desi prima varianta este mai raspandita.
Pe langa durere, pacientul experimenteaza sensibilitate la lumina, lumina scanteietoare la unul din ochi si greata. Se estimeaza ca 20% din populatia globului se confrunta regulat cu migrene, iar 50% din pacienti sunt femei.
Multe persoane au tendinta sa confunde migrenele cu durerile de cap obisnuite, ambele probleme implicand durere. O migrena este insa pulsatila si mult mai intensa decat o simpla durere de cap.

Desi cauzele exacte ale migrenelor sunt inca necunoscute, diversi factori au fost asociati cu frecventa acestei probleme de sanatate. Mai jos iti prezentam cum se prepara cea mai populara si straveche bautura medicinala utilizata pentru a trata migrenele. Ia aminte!
Care sunt cauzele migrenelor?
Multi experti sustin ca un factor important cand vine vorba de frecventa migrenelor este reprezentat de mostenirea genetica. Factorii cauzali sunt greu de identificat si variaza de la o persoana la alta. In general, acestia sunt asociati cu obiceiurile zilnice si stilul de viata al pacientilor. Iata cateva cauze posibile ale migrenelor:

Istoricul familial
Nu s-a stabilit inca cu certitudine daca istoricul familial este o cauza a migrenelor. Totusi, cercetatorii au determinat ca anumite cazuri sunt asociate cu o gena localizata la nivelul cromozomului 9.

Stresul si anxietatea
Expunerea constata la situatii stresante si anxietatea ne cresc riscul de a experimenta migrene, in special daca ne-am mai confruntat cu aceasta problema in trecut.

Schimbarile hormonale
Schimbarile hormonale cauzate de ovulatie si menstruatie ar putea intensifica migrenele. Acest simptom survine si in cazul femeilor care iau contraceptive orale sau pilule pentru a-si tine sub control hormonii. Durerile ascutite pot dura intre 4 si 72 de ore, fiind insotite uneori de greata, irascibilitate, vertij si hipersensibilitate.


Dieta si consumul de bauturi alcoolice
Anumite alimente si bauturi au fost asociate cu migrenele recurente. Substantele stimulente ca bauturile alcoolice si cele energizante, precum si glutamatul monosodic din diverse alimente procesate, iti cresc riscul de a experimenta migrene.

Tulburarile de somn
Persoanele care sufera de tulburari de somn sau cele care au dificultati in a adormi la ore adecvate prezinta un risc crescut de a suferi de aceasta problema.

Factorii de mediu
Anumiti factori de mediu, impreuna cu schimbarile climatice bruste, cauzeaza diverse boli. In ceea ce priveste migrenele, factorii de mediu cei mai periculosi sunt:
Schimbarile bruste de temperatura
Luminile fluorescente sau orbitoare
Zgomotele puternice
Mirosurile intense
Altitudinile ridicate
Poluarea



Cum sa prepari aceasta bautura medicinala pentru a combate migrenele

Urmatoarea bautura poate ameliora o migrena in doar cateva minute. Aceasta este un remediu traditional si antic, utilizat pentru a combate aceasta problema de foarte mult timp.
Ingredientul de baza al bauturii este sarea de Himalaya, un aliment popular si complet, ce aprovizioneaza organismul cu minerale esentiale si alte substante benefice. Desi este indicat sa evitam sarea, acest produs poate regla diverse functii ale organismului daca este consumat in cantitati moderate.
Datorita structurii sale chimice, sarea de Himalaya este atat de benefica pentru sanatatea umana incat a fost poreclita „aurul alb”. Aceasta contine 84 de minerale, electroliti si substante revitalizante care ajuta organismul sa recupereze sarurile pierdute prin transpiratie.
Eficienta urmatoarei terapii alternative impotriva migrenelor nu a fost demonstrata stiintific. Cu toate acestea, persoanele care au incercat-o sustin ca bautura de mai jos poate ameliora durerile produse de migrene in doar 10 minute.

Ingrediente:
1 pahar (200 ml) de apa
Zeama unei jumatati de lamaie
1 lingurita (5 g) de sare roz de Himalaya
Instructiuni:

Amesteca sarea roz de Himalaya cu zeama de lamaie si paharul de apa.
Consuma bautura obtinuta de preferinta pe stomacul gol, inainte de micul dejun.
Daca vrei sa administrezi acest remediu copiilor tai, pur si simplu adauga cateva picaturi in mancarea acestora.
Desigur, poti servi aceasta bautura de indata ce observi primele simptome ale unei migrene.
Evita sa consumi mai mult de o lingurita de sare de Himalaya pe zi. In exces, acest produs poate fi nociv.
Nu ezita sa prepari acest remediu naturist foarte interesant. Pe langa faptul ca te ajuta sa combati migrenele, aceasta bautura iti aprovizioneaza organismul si cu numeroase alte beneficii.


istoricul familial
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006747 (s)