News Flash:

Cum recunosti cancerul de colon? Simptomele care trebuie sa te puna pe ganduri

12 Martie 2018
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer de colon

Chiar daca simptomele cancerului de colon pot corespunde si altor afectiuni mai putin grave, este bine sa mergi la un medic specialist, daca te confrunti cu cel putin doua dintre aceste semne ingrijoratoare. 
Cancerul de colon este unul dintre cele mai periculoase si mortale tipuri de cancer. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acesta afecteaza 10-15% din populatie.
Aceasta boala apare atunci cand celulele din colon se dezvolta in mod anormal, provocand inflamatii la nivelul mucoasei intestinului gros. La fel ca in cazul altor tipuri de cancer, acesta poate ataca organismul foarte rapid, provocand diverse dificultati.
Esti supus unui risc ridicat de a dezvolta cancer de colon daca ai polipi colonici, antecedente ale acestei boli in familie sau daca suferi de colita ulcerativa.


Detectarea timpurie a bolii si un tratament medical adecvat pot creste speranta de viata a persoanelor diagnosticate cu acest tip de cancer. Tocmai de aceea, este bine sa cunosti primele semne care indica prezenta sa in organism si sa mergi cat mai repede la medic.
Iata 7 simptome ale cancerului de colon carora este necesar sa le acorzi o atentie deosebita.

1. Cancerul de colon poate cauza modificari ale tranzitului intestinal
Atat constipatia, cat si diareea pot aparea in urma unor nereguli de la nivelul celulelor din colon. Daca te confrunti in mod regulat cu simptome precum scaune incomplete, incontinenta fecala si scaune subtiri, este indicat sa mergi la medic.
Desi simptomele mentionate mai sus pot aparea frecvent ca urmare a anumitor obiceiuri daunatoare, este bine sa iei in considerare si posibilitatea cancerului de colon.

2. Scaune cu sange
Potrivit specialistilor de la Clinica din Cleveland, prezenta sangelui in scaun este unul dintre cele mai importante semne ale cancerului de colon. Desi exista mai multe afectiuni care pot provoca acest simptom, aparitia sa poate indica prezenta unor tumori la nivelul intestinelor.
In plus, scaunele cu sange apar frecvent la persoanele predispuse la boli precum:
Gastrita
Colita ulcerativa
Boala Crohn
Constipatie cornica



3. Anemie
Anemia este o boala cauzata de scaderea numarului de globule rosii. Acestea au rolul de a transporta oxigen in tot corpul.
Persoanele anemice se confrunta cu episoade severe de oboseala si slabiciune, chiar daca mananca sanatos si se odihnesc bine noaptea.
Desi anemia poate fi provocata de factori genetici, de o alimentatie necorespunzatoare sau de o pierdere excesiva de sange, una dintre cauze poate fi si cancerul de colon.

4. Dureri abdominale
Este greu sa asociezi durerile abdominale cu cancerul de colon, intrucat indigestia sau problemele obisnuite cu stomacul stau de multe ori la baza acestui disconfort.
Totusi, daca durerile se manifesta frecvent si nu au nicio explicatie, este important sa mergi la un medic specialist pentru a-ti face investigatiile necesare.
Daca durerea apare brusc, acest lucru poate indica faptul ca mediul din intestine sufera anumite modificari. Poate fi vorba despre schimbari in flora bacteriana sau despre o dezvoltare anormala de celule.

5. Scadere brusca in greutate
Desigur, mai toata lumea isi doreste sa slabeasca. Totusi, metodele folosite sunt dieta si exercitiile fizice. Atunci cand scaderea in greutate este brusca si rapida, aceasta indica intotdeauna o problema de sanatate. 
Daca suferi de cancer de colon, este posibil sa iti scada pofta de mancare, fapt care duce la un deficit de nutrienti.

6. Varsaturi
Varsaturile cauzate de indigestie sau alte probleme digestive sunt normale si dispar, de obicei, in cateva ore. Totusi, daca nevoie de a vomita este un simptom recurent, involuntar si apare fara nicio explicatie, ea poate fi un motiv de ingrijorare. 
Desi exista multe afectiuni care pot provoca varsaturi, nu uita ca si cancerul de colon este una dintre ele. Motivul il reprezinta comportamentul anormal al celulelor din intestine.
Voma aduce cu sine si alte simptome, cum ar fi deshidratarea, oboseala si hiperaciditatea gastrica.


7. Gaze intestinale in exces
Excesul de gaze intestinale este cauzat de modificarile survenite la nivelul florei bacteriene ca urmare a dezvoltarii cancerului de colon.
Desigur, este un simptom asociat si cu alte schimbari din organism. Anumite alimente, afectiuni comune sau obiceiuri nesanatoase pot provoca, la randul lor, gaze.
Este important sa stii sa identifici aceste simptome si sa observi cat de des se repeta. In acest fel, poti detecta la timp cancerul de colon.
Daca ai cel putin doua dintre aceste simptome, iti recomandam sa te prezinti la medic pentru investigatiile de rigoare.


cancerul colon 3 anemie 6 varsaturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007979 (s)