News Flash:

Ce se intampla cu sufletele copiilor avortati

11 Martie 2018
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
avort

V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu sufletele copiilor care nu au apucat sa se nasca? Fie ca acest lucru s-a produs din vina parintilor, fie ca s-a produs independent de voia parintilor, cert este ca aceste suflete nevinovate urmeaza o anumita cale.
 
Care sunt canoanele pe care biserica le da parintilor de copii trecuti in nefiinta

Parintii lor, in schimb, vor trebui sa se spovedeasca, iar duhovnicul le va da canon, indiferent daca pruncii au murit din vina parintilor sau independent de vointa lor. De obicei, in aceste situatii, canoanele constau in respectarea postului, cresterea unui copil sarac, vizitarea unui loc sfant etc.
Evident, canoanele pentru parintii care si-au ucis pruncii vor fi mult mai aspre.


Ce se intampla cu sufletele copiilor avortati sau care au murit fara a primi botezul

In Cateheza a III-a, capitolul 10, Sfantul Chiril al Ierusalimului afirma: “Daca cineva nu primeste botezul, nu se mantuieste, afara numai de mucenici…” De asemenea, Sinodul VI Ecumenic, in canonul 83, spune: “Cei morti nu pot fi nici botezati, nici impartasiti.”
Asadar, copiii avortati, indiferent de motivul pentru care au fost avortati, si cei care au murit inainte de a fi botezati nu mai pot fi botezati dupa moarte si nici pomeniti la biserica intrucat nu au primit un nume.
In capitolul 153 al Pravilei lui Matei Basarab, se mentioneaza urmatorul lucru despre copiii nebotezati: “Iar cati coconi ai crestinilor sau paganilor mor nebotezati, aceia nu merg nici in imparatia cerurilor, nici in munca, ci numai la loc luminos.”

Copiii avortati, randuiti la fericirea naturala a existentei

E bine de stiut ca Dumnezeu nu-i pedepseste pe copiii care mor nebotezati. Desi acesti copilasi nu au putut servi scopului pentru care au fost zamisliti de Creator, Acesta ii fericeste pentru existenta lor. Astfel, pruncii morti vor fi randuiti la fericirea naturala a existentei.
Acum ca am aflat ce se intampla cu sufletele copiilor avortati sau ale celor care au murit inainte de a fi botezati, putem concluziona ca, desi acestia nu se considera a fi membri ai bisericii lui Hristos, fiind lipsiti de Taina Sfantului Botez, totusi sufletele lor nevinovate merg catre lumina.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004959 (s)