News Flash:

Cum sa speli hainele ca sa inlaturi toti microbii?

15 Aprilie 2018
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
masina spalat 1

Indiferent de cat de bine s-ar sterge dupa ce merge la toaleta, o persoana are in medie aproximativ 10% dintr-un gram de rereziduuri fecale in lenjeria intima. Iar daca speli lenjeria ta impreuna cu lenjeria acelei persoane, exista sanse foarte mari ca microbii sa ajunga si pe hainele tale. si nu conteaza cat de ridicata setezi temperatura apei atunci cand speli hainele. Atunci cand vine vorba de bacteriile care cauzeaza infectii ale pielii sau respiratorii, raceli sau gripa, acestea supravietuiesc in mare parte ciclului de spalare.

In schimb, uscatoarele te pot ajuta sa elimini microorganismele daunatoare, dupa ce speli hainele. Uscarea termica la o temperatura ridicata, pentru cel putin 28 de minute, reprezinta cel mai eficient mod de a ucide virusii. 

Ar trebui sa stii ca nu esti in siguranta nici daca speli hainele tale separat de cele ale altor persoane, deoarece germenii raman si in masina de spalat.

Poti rula un ciclu de spalare cu un dezinfectat, pentru a curata organismele care cauzeaza boli. 

Vestea buna este ca, daca nu este nimeni bolnav in casa ta, te poti relaxa putin. Atunci cand locuiesti cu o persoana bolnava, trebuie sa ai mai multa grija. in cazul in care partenerul tau are vreun virus, asigura-te ca hainele sunt spalate si uscate la o temperatura ridicata.

in ceea ce priveste hainele pe care le folosesti la sala, cu cat raman mai mult in contact cu transpiratia, cu atat mai mult pot prolifera mucegaiul si bacteriile. Daca esti de parere ca o cantitate dubla de detergent te poate ajuta, afla ca nu este adevarat. Masinile de spalat pot spala o anumita cantitate de detergent. Iar daca adaugi detergent in exces, acesta poate ramane pe haine, blocand eliminarea bacteriilor si mirosurilor. 

De asemenea, daca nu ai un uscator, poti intinde rufele intr-un loc in care razele ultraviolete ale soarelui isi pot activa proprietatile dezinfectante. 

sursa: eva.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006172 (s)