Vara este momentul potrivit pentru a prepara zacusca de vineteproaspata. Iata o reteta simpla, perfecta pentru o zacusca de vara, pe care sa o consumi imediat.
Ingrediente:
3 gogosari
3 ardei grasi
1 ceapa
2 vinete mari
2 morcovi
450 g rosii
ulei de masline
2 foi dafin
piper boabe
2 boabe enibahar
sare
Mod de preparare:
Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.
Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.
Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita emailata, si lasa zacusca sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Serveste zacusca de vinete rece, alaturi de felii de paine de casa sau alaturi de paine prajita.
sursa: acasa.ro
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1385 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008274 (s)
Comentarii (0)