News Flash:

Surprize uriase la rectificarea bugetului Timisoarei! Taieri din bugetele Sanatatii si Educatiei, alocari pentru subventii si salarii

26 Iulie 2018
851 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timis1

Directia Economica a Primariei Municipiului Timisoara da vesti proaste: in primul semestru al anului 2018 s-a constatat gradul redus de realizare a veniturilor, iar pentru respectarea prevederilor legale privind finantele publice locale, trebuie o redimensionare a cheltuielilor in raport cu gradul de colectare a veniturilor. Asta inseamna inaintarea unui proiect de rectificare bugetara care va fi supus votului alesilor locali in plenul CLT de vineri.

Alesii vor trebui sa voteze rectificarea bugetului local al Municipiului Timisoara pe anul 2018, bugetul venituri proprii si subventii pe anul 2018; bugetul venituri proprii si subventii, programul de dezvoltare 2018 si proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile 2018.

Potrivit Raportului de specialitate, pentru Directia Comunicare – Relationare se solicita o suplimentare a sumelor pentru Bunuri si servicii cu suma de 500 mii lei; pentru Crese se cere diminuarea la Bunuri si servicii cu suma de 36 mii lei; la Teatrul Maghiar se cere suplimentarea sumelor la „Cheltuieli de personal” cu suma de 135 mii lei; iar la Compartimentul Voluntar pentru Situatii de Urgenta ar urma o diminuare a altor cheltuieli cu suma de 11 mii lei.

Ar putea creste sumele la Finantarea scolilor pentru cheltuieli de personal cu suma de 65 mii lei, iar pentru Bunuri si servicii, cu suma de 2.000 mii lei.

Pentru Centrul de Excelenta se propune suplimentarea sumelor cu cheltuielile de personal cu suma de 600 mii lei, iar la Bunuri si servicii, cu suma de 30 mii lei. Ar urma sa se bucure de o suplimentare de 349 mii de lei Politia Locala, pentru bunuri si servicii, dar si Serviciul Public de Administrare a Centrului Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor in sectorul Automotive CERC, cu un total de circa 180 de mii de lei. Si Clubul Sportiv Sport Club Municipal Timisoara cere suplimentare de peste 190 mii lei, in timp ce Teatrul German de Stat Timisoara vrea o suplimentare de 130 mii lei la cheltuieli de personal, dar si o diminuare pentru bunuri si servicii cu suma 202 mii lei.

Directia Economica – Serviciul Buget solicita diminuarea sumelor la „Dobanzi” cu suma de 4.000 de mii lei, iar la „Rambursari”, o diminuare cu suma de 1.000 de mii lei.

Directia Edilitara vrea suplimentarea sumelor pentru „Subventii STPT” (fosta RATT) cu 12.000 de mii lei. Aceeasi Directie mai solicita o suplimentare a sumelor si pentru „Bunuri si servicii”, alimentari cu apa, cu suma de 500 mii lei, iar pentru capitolul strazi, bunuri si servicii, Directia Edilitara cere in plus 6.000 mii lei. Pentru „Subventii Colterm”, Directia Edilitara cere suplimentarea cu suma de 6.500 mii lei.

Directia de Urbanism si Dezvoltare Urbana solicita suplimentarea sumelor pentru proiectul „The role of modal interchange to foster a low-carbon urban mobility” cu suma de 34.96 mii lei.

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara anunta solicitarea de diminuare a sumelor de la bugetul local cu suma de 261,29 mii lei, in schimb propune suplimentarea sumelor pentru dotari cu finantare din venituri proprii, cu suma de 26,50 mii lei si suplimentarea sumelor pentru cuprinderea proiectului „Dezvoltarea competentelor profesionistilor din domeniul sanatatii in managementul pre si postnatal al afectiunilor cu impact asupra mortalitatii infantile” cu suma de 460,01 mii lei.

Pentru dezvoltarea sistemului de locuinte, Directia de Urbanism propune diminuarea cu peste 200 mii de lei.

Directia Edilitara mai solicita diminuarea cu suma de 2.000 mii lei la „Drumuri si poduri”, dar suplimentarea cu 218 mii lei la capitolul „Studii iluminat”. Mai propune diminuarea sumelor pentru combustibili si energie cu suma de 2.000 mii lei si diminuarea la ,,Transporturi” cu suma de 2.400 mii lei.

Pentru Servicii Informatice se solicita diminuarea cu suma de 994 mii lei pentru dotari.

Politia Locala propune diminuarea cu 1.000 mii lei la dotare pe „Ordine publica”.

Biroului Sport Cultura solicita diminuarea cu 700 mii lei la sectiunea sport.

De diminuare se va bucura si Filarmonica Banatul, cu 23 mii lei, la sectiunea Dotari-cultura.

Pentru proiectul „Erasmus” se solicita suplimentarea cu suma de 12 mii lei, in timp ce Directia de Asistenta Sociala Timisoara a solicitat diminuarea cu 380 mii lei la dotari.

Casa de Cultura a Municipiului Timisoara anunta diminuarea cu suma de 363 mii lei pentru dotari.

La Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii „L. Turcanu” Timisoara se solicita diminuarea sumelor din dotari de la bugetul local cu suma de 2.094 mii lei, dar suplimentarea sumelor pentru dotari cu finantare din venituri proprii, cu suma de 92,80 mii lei.

“Serviciul Buget propune rectificarea bugetului local (…) tinand cont de propunerile directiilor/ serviciilor/birourilor/ compartimentelor din cadrul Primariei Municipiului Timisoara si ale unitatilor de subordonare locala (…)”, arata Raportul de specialitate pentru rectificarea bugetului 2018, semnat de directorul economic si seful Serviciului buget al PMT, Steliana Stanciu si Ramona Radu, scrie ziuadevest.ro.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007222 (s)