News Flash:

Cum pot soferii sa isi stearga istoricul accidentelor, pentru a plati RCA mai ieftin

28 Februarie 2016
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
rca
Ca sa plateasca mai putin pentru asigurarea RCA, soferii ar putea avea posibilitatea sa isi "stearga" istoricul accidentelor auto. In prezent, companiile de asigurari majoreaza tarifele RCApe baza daunalitatii clientului. 
 
Un accident minor ii poate scumpi polita RCA unui sofer chiar si cu cateva zeci de procente. Ca sa nu se mai ajunga la asa ceva,Autoritatea de Supraveghere Financiara propune ca soferii sa isi poata rascumpara greselile auto.

Daca aleg sa plateasca pentru reparatii in locul companiei de asigurari, incidentul este eliminat din istoric, anunta televiziunile de stiri.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa oblige sapte dintre cele noua firme de asigurari care emit polite de asigurare obligatorie a autovehiculelor (RCA) sa reanalizeze metodele folosite pentru stabilirea tarifelor RCA. Societatile de asigurare trenbuie sa justifice si modul de calcul al tarifelor RCA si apois sa transmita noile preturi rezultate catre ASF, a anuntat institutia. ASF cere ca remedierea problemelor sa fie facuta in cel mult o luna.

Ca sa isi curete trecutul, asiguratul trebuie sa achite din buzunarul propriudespagubirea care, altfel, ar fi fost platita de compania de asigurari.

Dar, in cazul unor accidente minore, pentru sofer este mai profitabil sa plateasca reparatiile decat sa achite pentru o perioada lunga de timp o asigurare RCA mai scumpa.

Aceasta este una dintre propunerile inaintate de ASF pentru legea asigurarilor RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiara vrea sa grabeasca si achitarea daunelor de catre companiile de asigurari. Cele care vor intarzia ar urma sa plateasca dobanzi penalizatoare.

Prim-vicepresedintele Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), Coca Constantinescu, a anuntat ca se asteapta la o scadere a pretului politelor RCA, dupa ce va fi aplicata noua legislatie.

Soferii care vor dori sa cumpere RCA doar pentru o luna, vor trebui sa incheie un contract-cadru cu firma de asigurare in baza caruia va fi apoi incheiata polita RCA. 

asigurarea rca tarifele rca accident reparatii despagubirea asigurare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005124 (s)