News Flash:

Mugur Isarescu vorbeste despre darea in plata

25 Februarie 2016
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
mugur isarescu1
Legea darii in plata, prezentata de catre initiatori, pe rand, ca o lege sociala, a dreptatii sau ca o lege economica a creat o confuzie foarte mare in randul societatii, care nu trebuie lasata sa persiste, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Cum sa nu spui ca nu este confuzie in societatea romaneasca sau, cel putin, in media, daca o lege care a fost prezentata ca fiind sociala, dupa ce s-a vazut ca nu sunt 800.000 de persoane care intra sub incidenta ei, ca toate creditele ipotecare abia daca sunt 400.000, devine pe rand o lege a dreptatii - daca este o lege a dreptatii, inseamna ca sunt si legi strambe - devine apoi o lege a haiduciei, asta e si mai interesant", a afirmat Isarescu la o conferinta aniversara dedicata implinirii a 25 de ani de la redeschiderea pietei valutare din Romania.
El a tradus termenul de haiduc in engleza (outlaw), care inseamna "in afara legii", astfel ca legea darii in plata ar fi "o lege in afara legii".
"Cel mai tare mi se pare faptul ca aceasta lege a devenit o lege economica. In anul 1991 nu intrai la ASE daca nu stiai ca legile economice sunt legi obiective, ca actioneaza in afara vointei oamenilor, si daca nu faceai deosebirea clara intre o lege juridica, trimisa in Parlament, si o lege economica. Ba mai mult de atat, ca sa imi vars naduful pe confuzie, ideea aceasta, gogomania asta cu legea economica o promoveaza chiar un tanar docotor, categoric ajuns doctor printr-o eroare si sper ca se va corecta aceasta eroare. Pai o sa spunem ca si legea cererii si ofertei, care e lege economica, o face Parlamentul, daca intr-o asemenea discutie", a adaugat Isarescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006274 (s)