News Flash:

Cum faci frigiderul să consume mai puțin curent.

27 Septembrie 2022
1581 Vizualizari | 0 Comentarii
309092818 6205341216209602 5288152363155891135 n

Se anunță o iarnă grea, iar românii sunt nevoiți să economisească din toate părțile, dar mai ales la consumul energiei electrice. Cu toate acestea, cei mai mulți nu se gândesc la consumul frigiderului, consum care poate fi limitat. Iată trucul care își va schimba viața!

 

Fie că sunt atenți la becurile aprinse din casă ori la electronicele din priză, puțini sunt românii care se gândesc cum să facă frigiderul să consume mai puțin curent. Este în priză 24/24, iar o posibilă întrerupere de la curent ar provoca mai multe pagube decât câștiguri.

Este important să nu uiți să dezgheți frigiderul cu regularitate. Gheața acumulată va crește consumul de energie.

Obiceiul de a deschide frigiderul ”pentru a vedea ce mai este nou” ar fi bine să dispară. Deschiderea inutilă a ușii frigiderului implică o muncă în plus de răcire a aerului care intră. Astfel, se va mări gradul de umiditate, se va forma gheață, ceea ce va duce la un consum mărit de energie electrică.

Un alt aspect important îl presupune setarea termostatului la +4 – +5 grade în frigider și la -18 în congelator. Sunt cele mai potrivite temperaturii pentru păstrarea alimentelor, dar și pentru un consum bun de energie.

Dacă te afi în situația în care te gândești cum să mai eliberezi spațiul din frigider și congelator, este importat să ai în vedere faptul că un volum mare de alimente răcite va păstra mai ușor temperatura atunci când ușa se deschide și aerul rece iese.

Nu toată lumea știe că indicat este să nu introducem alimente calde în frigider. Acestea se pot altera în scurt timp, însă aici intervine și problema consumului de energie. Temperatura internă va crește ceea ce va duce la un consum inutil de energie.

Eficiența compresorului și a condensatorului este puternic influențată de condițiile în care este depozitat frigiderul. Astfel, este indicat ca acesta să fie ferit de razele soarelui si să fie instalat cât mai departe de o posibilă sursă de căldură.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004911 (s)