News Flash:

Cum explica primarul Robu haosul din trafic

7 Iunie 2017
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
haos in trafic
In timp ce soferii claxoneaza in fata primariei, iar politistii si constructorii stau la umbra, primarul Nicolae Robu vine cu explicatii pentru haosul din traficul rutier.
Primarul Nicolae Robu vine cu explicatii pentru bulversarea traficului rutier datorita lucrarilor de la pasajele Jiul si Popa Sapca, ambele fiind inchise. El explica pe pagina de facebook ca era necesara inchiderea ambelor pasaje pentru a grabi terminarea lucrarilor pana la caderea iernii, in caz contrar ambele santiere cu restrictii decalandu-se pana spre mijlocul anului 2018.
„Stimati si dragi timisoreni, astazi s-a circulat infernal in orasul nostru si din pacate asa se va circula inca cateva zile, pentru ca am fost nevoiti sa inchidem total traficul atat prin pasajul Jiul, cat si prin Popa Sapca.
Unii spun da, foarte bine ca se fac aceste pasaje, dar de ce nu s-au facut mai intai pasajul Solventul. Sigur ca era mai bine, daca s-ar fi putut face mai intai pasajul Solventul. Nu l-am facut nu pentru ca nu am fi inteles ca asa ar fi fost mai bine, dar nu l-am facut si nu l-am putut face pentru ca acolo este vorba despre o lucrare mult mai ampla, care cuprinde realizarea unui pasaj pe sub calea ferata intr-o zona cu 10 linii, pasaj in care vom avea doua benzi de trafic auto pe sens si liniile de tramvai pe mijloc, realizate astfel incat peste ele sa avem pe fiecare sens si o banda de trafic auto. In plus, pe fiecare parte vom avea alei pietonale si piste de biciclete, dar lucrarea aceasta mai cuprinde si un nou pod peste Bega, scrie ziuadevest.ro
Oricine intelege ca astfel de proiect este costisitor si noi nu avem resurse locale pentru a-l putea realiza. Asteptam sa accesam fonduri europene si vom accesa. 
Dar mai este un lucru care ne-ar fi impiedicat sa realizam acest obiectiv, chiar daca, sa presupunem, ca am fi avut banii. Este faptul ca noi nu suntem proprietari pe tot terenul pe care se va realiza acest proiect, o parte este privat, sunt straini, suntem in negocieri si speram sa ajungem la o intelegere pentru a putea realiza aceasta lucrare in conditii optime, intrucat ea este extraordinar de importanta pentru oras. 
Am explicat de ce s-a inchis traficul pe Popa Sapca, acum am ajuns sa-l inchidem si la pasajul Jiul. 
Am inchis acum, pentru ca urmau acele 5 zile libere, chiar daca intre ele au fost si cele doua zile de mare sarbatoare crestina. Ne-am inteles cu constructorul sa se lucreze si in acele zile, s-a lucrat in toate cele 5 zile libere, pentru a avansa mult cu lucrarile si a se scurta perioada in care traficul este inchis. 
De ce fortez eu sa avansam cu ambele proiecte si la Popa Sapca si la Jiul, chiar daca ne este foarte greu?
Oameni buni, daca nu facem asta, riscam sa ne prinda iarna cu ele neterminate si atunci totul se decaleaza, iarna nu se poate lucra, ne va fi infernal de greu peste iarna cu trafic restrictionat in cele doua pasaje si sansele de finalizare a proiectelor fug spre jumatatea anului 2018.
Termenul legal de finalizare este luna martie, respectiv aprilie 2018 pentru cele doua proiecte. (...).
Eu asta vreau sa evit, sa nu ajungem sa ne prinda iarna cu proiectele nefinalizate. Avem toate sansele, ca in septembrie sa dam in functie Jiul si in noiembrie, pana la venirea iernii, sa finalizam si Popa Sapca. (...). 
La Jiul s-au montat in aceste zile doua dintre cele trei poduri pentru 5 benzi. Zilele urmatoare se va monta si cel de-al treilea pod, dupa care se va trece la demolarea vechii culei realizandu-se deschiderea pe 5 benzi de trafic. Sunt asadar toate premisele ca lucrarea sa fie finalizata in septembrie, cu jumatate de an mai devreme decat termenul stabilit.
Pana atunci, va rog stimati timisoreni sa aveti intelegere. Ne va fi greu un numar de zile, dar nu avem alternativa. Orasul nostru a ramas mult in urma fata de ceea ce ar fi trebuit sa fie, iar noi recuperam acum in forta inapoierea. Timp de 50 de ani nu s-a facut niciun pasaj, pod, largire de strada, artera noua de trafic. Vom face tot ce ne este necesar, cu mine ca primar si vom avea in curand un oras de invidiat. Va asigur. Am asumat aceasta. Contez pe increderea si sprijinul dumneavoastra, de dragul Timisoarei”, spune Nicolae Robu pe pagina sa de facebook.
 

nicolae robu traficul rutier popa sapca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005817 (s)