News Flash:

Banca Mondiala imbunatateste estimarea de crestere a economiei Romaniei la 4,4%

5 Iunie 2017
944 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
Economia Romaniei va inregistra o crestere de 4,4% in acest an, comparativ cu 3,7% ca se estimase in luna ianuarie, anunta Banca Mondiala, in raportul privind Perspectivele Economiei Globale facut public luni.
In raport, se estimeaza ca, in 2018, cresterea economica a Romaniei va fi de 3,7%, iar in 2019 de 3,5%.
"Cererea interna robusta si importurile in crestere din zona euro au favorizat importatorii de marfuri in Europa si Asia Centrala (de exemplu, Bulgaria, Romania, Serbia). Implementarea accelerata a proiectelor finantate de UE a condus la o crestere a economiilor regionale (de exemplu, Ungaria, Polonia), in timp ce efectele negative ale recesiunii din Rusia si Ucraina se estompeaza. Activitatea importatorilor de marfuri din Orientul Mijlociu si Africa de Nord se imbunatateste odata cu implementarea reformelor si normalizarea conditiilor politice (de exemplu, Iordania, Liban, Tunisia)", se arata in raport.
In documentul Bancii Modiale se precizeaza ca: “Tarile din partea estica a regiunii vor beneficia de refacerea economica a Rusiei, desi cresterea in Belarus este franata de constrangerile de natura fiscala necesare pentru a finanta rambursarea datoriei publice. In timp ce relaxarea fiscala va contribui mai putin la cresterea economica in Romania, va exercita presiuni asupra deficitelor publice si externe”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007896 (s)