News Flash:

Guvernul renunta la consultantii fiscali, NU si la impozitul pe gospodarie

6 Iunie 2017
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu5
Guvernul nu va renunta la impozitul pe gospodarie, a declarat marti prim-ministrul Sorin Grindeanu. Vor fi doua sau trei etape de implementare, prima in ianuarie 2018. Asta va insemna globarizarea veniturilor in mai 2018, fara a se elimina retinerea la sursa pentru veniturile de natura salariala.
"Este o analiza pe care domnul ministru al Finantelor, dar si altii, trebuie sa o prezinte. In niciun caz sa se renunte. Urmare a acestei analize vom alege forte bine momentul, sa stim foarte bine plusurile, minusurile, ce avem de facut din momentul in care implementam acest nou sistem", a declarat marti Sorin Grindeanu, la sfarsitul discutiilor avute cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan.
La intrebarea adresata de Mediafax, referitoare la studiul de impact al impozitului pe gospodarie, ministrul Finantelor a precizat ca: "Se lucreaza in continuare pe studiul de impact privind impozitul pe gospodarie. Pana la jumatatea lui iunie vom prezenta un proiect nu numai cu impozitul pe gospodarie, ci un proiect de modificare Codului Fiscal in intregul sau. Sigur ca o componenta importanta se refera la acest impozit pe venit care se gestioneaza prin globalizare si prin declarare pe gospodarie. Discutiile avute au relevat faptul ca sistemul poate fi imbunatatit fata de varianta pe care am plecat initial. Pe de alta parte, avem constrangeri in ceea ce priveste sistemul informatic al ANAF de a implementa imediat acest sistem. De aceea se intrevede un orizont de implementare de doi-trei ani, in functie de evolutiile care vor fi mai ales legat de resursa informatica in administrare. Ceea ce am castigat este faptul ca am ajuns la concluzia ca ceea ce ar fi trebuit sa faca acei consultanti fiscali se poate rezolva folosind resursele informatice care astazi se regasesc la diverse insitutii ale statului".
In ceea ce priveste modalitatea de plata a impozitului pe gospodarie, Viorel Stefan a aratat ca: "Vom pune la dispozitie un mecanism online de plata a impozitelor si taxelor. Ne punem problema daca toti cetatenii vor avea abilitatea de a plati online impozitele fiindca vorbim si despre mediul rural". Mediafax.ro

guvernul impozitul gospodarie implementare sorin grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004944 (s)