News Flash:

Cum arata noul buletin electronic: Ce trebuie sa stie cei care opteaza pentru noua carte electronica de identitate si cat costa

2 August 2021
948 Vizualizari | 0 Comentarii
carte de identitate

Cartea electronica de identitate va incepe sa fie emisa de luni, 2 august, in premiera la Cluj-Napoca, in cadrul unui proiect pilot, primele informatii fiind oferite intr-o conferinta sustinuta de ministrul MAI, Lucian Bode, si primarul Emil Boc. Prima solicitare va fi preluata incepand cu ora 13:00 si va putea fi obtinuta in minim 10 zile.

Costul noului document este de 14 euro, in conditiile in care media UE este de 41 de euro, si se estimeaza ca in acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de carti electronice de identitate.


Ministrul Lucian Bode, despre ce trebuie sa stie romanii care opteaza pentru cartea electronica de identitate (CEI):

– noul document va inlocui practic, in mod treptat, cartea de identitate aflata in circuit din 1997, pana in august 2031, conform termenlor stabilite de Regulamentul UE.
– CEI este recunoscuta in afara granitelor tarii
– acest document faciliteaza accesul cetateanului la servicii publice prin preluarea functionalitatii cardului de sanatate si implementarea unor servicii electronice
– poate fi solicitat optional de catre parinti pentru copiii lor inca de la nastere, cu o valabilitate variabila in functie de varsta titularului.
– cetatenii trebui sa stie ca aceasta carte de identitate contine elemente suplimentare de siguranta, care se datoreaza noilor tehnologii ceea ce-i confera titularului o protectie suplimentara si previne situatiile de furt de identitate.
– practic azi incepand cu ora 13:00, sistemul devine functional aici la Cluj Napoca fiind preluata oprimna cerere pentru eliberarea noului tip de carte de identitate.

Pentru inceput acest lucru se va intampla la un singur ghiseu, obiectivul fiind extinderea fluxului de preluare la 4 ghisee.
Noua carte electronica de identitate va costa 14 euro, in conditiile in care media in UE este 41 de euro pentru acest document.
Apreciem ca in acest proiect pilot vor fi emise circa 5000 de carti electronice de identitate pana la finele acestui an si prioritate pentru acest proiect pilot o au cetatenii ale caror documente de identitate expira.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004854 (s)