News Flash:

Lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată – Marea Britanie, pe lista galbenă din cauza noii tulpini

28 Mai 2021
4295 Vizualizari | 0 Comentarii
lista tari

Autoritățile au făcut publică noua listă a ţărilor considerate cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie se află acum pe lista galbenă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Marea Britanie apare pe lista galbenă, deşi potrivit incidenţei s-ar situa în zona verde. Persoanele care vin din zonele galbene trebuie să fie vaccinate sau să prezint test negativ. 23 de ţări sunt pe lista roşie.

Clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi seară, clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii măsurlor care se impun persoanelor care sosesc din acestea.

„O singură menţiune vreau să fac Marea Britanie, care pe baza incidenţei s-ar afla în zona verde, este trecută pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinat, din cauza prezenţei cu răspândire rapidă”, a declarat Raed Arafat.

Pe lista roşie sunt 23 de state, iar pe lista galbenă 28 e ţări, între care unele dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006881 (s)