News Flash:

Consortiu special pentru un campus dual de 20 de milioane de euro la Timisoara

30 Noiembrie 2022
294 Vizualizari | 0 Comentarii
Consortiu special

Primaria Timisoara, alaturi de Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest si Universitatea „Regele Mihai I” invita companiile din oras sa intre in cursa pentru construirea unui campus dual.

Primaria Municipiului Timisoara, Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest si Universitatea de Stiinte ale Vietii „Regele Mihai I” pun baza primului consortiu pentru educatie profesionala din Timisoara. 

Scopul final este realizarea unuia din cele 10 campusuri regionale de educatie profesionala din Romania, ca parte a C15 - Componenta Educatie din Planul National de Redresare si Rezilienta.

„Ne pregatim sa construim un campus dual in Timisoara cu fonduri europene. Timisoara are nevoie de forta de munca specializata. Prin acest proiect dorim sa atragem tinerii din toata regiunea sa invete o meserie la Timisoara si sa se angajeze aici. Vom crea conditii de educatie duala la standarde europene, atractive pentru orice tanar. Le multumesc universitatilor timisorene pentru efortul depus pentru a putea constitui acest consortiu in beneficiul dezvoltarii Timisoarei. Sper ca firmele vor accepta aceasta invitatie a noastra de a ne deveni parteneri,” a transmis primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In consortiu sunt invitati operatorii economici, care doresc sa devina parteneri privati in care sa invete elevii. Firmele interesate se pot inscrie pana in data de 6 decembrie 2022.

Campusul de educatie duala va concentra, intr-un spatiu care urmeaza sa fie construit, energia mediului academic si economic local si regional si elevii interesati sa invete o meserie. Scopul campusului este de a apropia oferta fortei de munca calificata de nevoile reale de pe piata fortei de munca. Formarea elevilor va fi realizata cu ajutorul firmelor.

Valoarea proiectului se ridica la pana la 20 de milioane de euro si urmeaza a fi depus pentru fonduri din PNRR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004676 (s)