News Flash:

Medicul timisorean Virgil Musta, devenit cunoscut in pandemie, trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu

29 Noiembrie 2022
266 Vizualizari | 0 Comentarii
Virgil Musta


Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” din Timisoara, unul dintre cei mai vizibili doctori in timpul pandemiei de COVID-19, a fost trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu. El este acuzat de procurori ca ar fi folosit trei asistente medicale la clinica sa, desi acestea erau pontate si platite de spital.

DNA a anuntat, marti, ca i-a trimis in judecata pe:

medicul Virgil Musta, sef sectie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara, pentru infractiunea de instigare la abuz in serviciu
Diana Luminita Manolescu, director medical al spitalului, pentru infractiunea de abuz in serviciu
Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infectioase in acelasi spital, pentru infractiunea de abuz in serviciu
Mihaela Dana Paica, medic la clinica la care era asociat dr. Musta, pentru infractiunea de instigare la abuz in serviciu.
Acuzatiile pe care DNA i le aduce medicului Virgil Musta
Procurorii il acuza pe Musta ca ar fi determinat trei asistente medicale sa lucreze la clinica sa timp de trei ore pe zi, desi acestea ar fi fost platite de spital. Prejudiciul care i se imputa este de 12.173 de lei, procurorii punandu-i sechestru pe aceasta suma.

Ce spune DNA

„In perioada 21 iulie - 9 noiembrie 2020, Musta Virgil Filaret, cu intentie, ar fi determinat trei asistente medicale sa presteze servicii medicale in beneficiul societatii la care el era asociat, in timp ce acestea se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu la unitatea publica, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.
Folosindu-se de influenta pe care o avea in calitatea sa de medic sef de sectie, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, in mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, sa preleveze probe biologice in vederea depistarii infectiei cu virusul SARS CoV-2, sa incaseze contravaloarea testelor RT-PCR si sa elibereze bonuri fiscale in beneficiul societatii comerciale private la care acesta era asociat (utilizand o casa de marcat mobila).
Desi zilnic, in intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comerciala mentionata, cele trei asistente ar fi incasat integral drepturile salariale platite de spital.
La instigarea lui Musta Virgil Filaret, in calitatile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infectioase, inculpatele Manolescu Diana Luminita si Albu Maria Diana, si-ar fi incalcat atributiile de serviciu in sensul ca nu au facut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare sau, dupa caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinara in vederea sanctionarii celor trei asistente medicale. Mai mult, Albu Maria Diana ar fi intocmit iar inculpata Manolescu Diana Luminita ar fi aprobat foile colective de prezenta in continutul carora au fost evidentiate formal orele lucrate de cele trei asistente.
Astfel, Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente sa isi incalce atributiile de serviciu reglementate de dispozitiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului si fisa postului.
Prin activitatea descrisa s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei in dauna Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr.Victor Babes Timisoara. Pe de alta parte, societatea privata, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obtinut foloase necuvenite in valoare totala de 172.508 de lei”.
DNA precizeaza ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase le-a comunicat procurorilor ca nu se constituie parte civila in aceasta cauza.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0884 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028205 (s)