News Flash:

Consiliul Judetean a aprobat o lista provizorie de investitii pe anul 2019

14 Martie 2019
1442 Vizualizari | 0 Comentarii
consiliu

Nu a fost promulgat inca bugetul national, desi luna martie este la jumatate, dar reprezentantii Consiliului Judetean Timis au aprobat o lista de investitii provizorie pe anul 2019, joi, intr-o sedinta extraordinara.

Practic, este vorba despre aprobarea continuarii unor proiecte demarate, in diferite faze (documentatie sau chiar executie) din anul 2018. Este vorba despre Modernizare DJ 691 – largirea la patru benzi a sectorului de drum dintre sensul giratoriu – Centura Timisoara si Centura Timisoara – Autostrada A1; reabilitarea fatadei si amenajari exterioare la Consiliul Judetean Timis; repararea infrastructurii navigabile a Canalului Bega si altele.

„Am facut astazi o sedinta extraordinara din mai multe motive. In primul rand, motivul principal este modificarea listei provizorii de investitii, in ideea de a avea un buget pe investitii functional pana la aprobarea bugetului consiliului judetean. Sper in perioada urmatoare sa avem bugetul de stat aprobat, astfel incat sa putem continua cu aprobarea bugetului judetului. In cadrul acestei liste provizorie de investitie a fost si un amendament, acceptand un nou proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis pe Programul Operational Regional, infiintarea unei case de tip familial”, a spus Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Consilierii judeteni au aprobat si continuarea proiectelor in ceea ce priveste centrul de colectare legume – fructe in judetul Timis – proiect pilot, bazine de inot didactice in judetul Timis – proiect pilot, si altele.

„Astazi, prin aceasta lista provizorie, de fapt noi am aprobat continuarea proiectelor care au fost demarate in 2018 si pentru care deja avem contracte spre a fi incheiate si sa putem deconta aceste actiuni de investitii. Pot sa va dau exemple: rezolvarea situatiei la Ghizela, cu acele filtre pentru statie, achizitionarea unui microbuz la nivelul consiliului judetean, care a demarat in 2018, si pentru care am semnat contractul si trebuie facute platile, de aceea am luat decizia de constituire a unei liste provizorii. Aceasta lista am mai votat-o, dar am reactualizat-o acum, pentru ca a intervenit acest proiect pe fonduri europene al DGASPC Timis, fiind necesara o suma de 85.000 de lei, nu am marit valoarea intregii liste, am mutat doar sume de la DGASPC Timis pentru acest proiect, in ideea ca trebuie sa miscam foarte repede studiul de fezabilitate, tinand cont ca termenul de depunere al proiectului este pana in iunie, iar procedurile de achizitie dureaza destul de mult”, a spus presedintele CJ Timis.

La aceasta sedinta extraordinara a fost aprobat un protocol intre consiliul judetean, Ministerul Educatiei Nationale, Institutia Prefectului si Primaria Timisoara in sustinerea actiunii de la sfarsitul lunii martie la nivelul consiliului judetean, cu ocazia Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

„Este a patra actiune pe care o organizam din cele zece evenimente internationale pe care le avem la nivelul judetului Timis. Este o intalnire de experti din cadrul Ministerului Educatiei Nationale din Romania si din celelalte state membre si are tematici de discutie pe ceea ce inseamna invatamantul preuniversitar, sunt subiecte de lucru cu diferite tematici”, a spus Dobra.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007831 (s)