News Flash:

STPT introduce plata cu cardul bancar

14 Martie 2019
1427 Vizualizari | 0 Comentarii
stp

Incepand de anul acesta, timisorenii vor putea plati calatoriile cu tramvaiele, autobuzele sau troleibuzele ori vaporasele direct cu cardul bancar, ca la Oradea. STPT primeste 350 de automate de plata cu cardul de la o banca si le monteaza in toate mijloacele de transport in comun.

Se discuta de multi ani despre posibilitatea ca timisorenii sa poata plati si altfel calatoriile cu transportul public. Anul trecut, STPT a introdus plata cu telefonul mobil, iar acum se pregateste sa introduca plata cu cardul. Mai precis, in fiecare mijloc de transport vor fi instalata cate unul sau doua automate de plata, iar timisorenii vor putea scana cardul fara contact (n.r. contactless) pentru a achita calatoria. Aparatul va da o chitanta care va avea valabilitate de 60 de minute. Practic, aceasta chitanta va fi biletul. Sistemul este acelasi ca la Oradea, unde a fost implementata aceasta metoda de plata inca din 2018, cu aceeasi banca.

 „In cel mai scurt timp cu putinta va incepe procedura de montare a POS-urilor in toate mijloacele de transport. Sunt dispozitive la care pot fi folosite doar cardurile contactless, am inteles ca pe piata exista in jur de 90% cu acest sistem. Am incheiat un contract cu o institutie bancara, fara comision pentru calatori. Primim gratuit dispozitivele, sunt 350 de POS-uri care vor fi puse in mijloacele de transport in comun”, a declarat, pentru tion.ro, Nicu Bitea, directorul STPT.

Potrivit lui Bitea, cele 350 de automate de plata vor fi impartite in tramvaiele, autobuzele, troleibuzele, minibuzele si vaporasele Timisoarei. Astfel, cate un aparat va fi pus in vaporase, unul va fi amplasat in tramvaiul turistic, cate unul in minibuze, doua vor fi puse in fiecare autobuz scurt, cate trei la cele lungi, cate doua in troleibuze si tot cate doua la tramvaie, cu mentiunea ca in cazul in care tramvaiul mai are un vagon in cel de-al doilea va fi pus inca un POS.

Directorul STPT spune ca mai asteapta cateva lamuriri de la BCR, institutia bancara cu care STPT a incheiat deja contractul pentru automatele de plata, iar in cel mai scurt timp va incepe montarea aparatelor. Bitea ne asigura ca biletele nu se vor scumpi dupa montarea automatelor.

 „Perioada de montare, din discutiile pe care le-am avut cu partenerii nostri, este undeva intre 60 si 90 de zile. Ne apucam in curand si estimam ca vom finaliza montarea pana la inceputul verii. Pretul biletului ramane la fel”, ne-a mai spus Bitea.

STPT plateste 5% din pretul biletului comision catre institutia bancara care ne aduce automatele de plata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004568 (s)