News Flash:

Planul Urbanistic General al Timisoarei a fost aprobat la minister

12 Martie 2019
1439 Vizualizari | 0 Comentarii

Planul Urbanistic General al Timisoarei a trecut luni, 11 martie, de Comisia Tehnico-Economica a Ministerului Transporturilor si a primit aviz favorabil. In acest plan este cuprinsa inclusiv o legatura feroviara intre Aeroportul Timisoara si Gara de Nord – un proiect similar cu planurile capitalei Romaniei. Ambele sunt la capitolul „planuri”… La fel si pozitionarea Garii de Nord si Garii de Sud in subteran…

Secretarul de stat ALDE in Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sirbu, a participat luni,11 martie, la avizarea favorabila a Planului Urbanistic General (PUG) pentru Municipiul Timisoara – un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a Timisoarei.

Principalele propuneri din PUG-ul avizat la minister se refera la legatura dintre autostrada Arad-Timisoara, care se va face cu descarcare la Sanandrei, intregirea traseului inelelor 2, 3 si 4 pentru asigurarea legaturilor dintre arterele radiale fara traversarea zonei centrale (inelul 1) si amenajarea unei artere majore pe directia est-vest (pe amplasamentul amprizei liniilor CF) pentru asigurarea unei legaturi directe din zona centrala cu nodul de descarcare din autostrada A1 (nod Remetea Mare). Artera asigura si o legatura rutiera directa dintre gara CF Timisoara Nord cu aeroportul international „Traian Vuia”. In PUG a fost trecuta si reamenajarea inelului 1 ca artera majora cu trei benzi de circulatie (o banda destinata pentru transportul in comun de persoane) si sens unic, s eface referire in acest document si la extinderi si sporiri de capacitate in partea de sud a intravilanului (b-dul Sudului, str. Maresal Constantin Prezan, str. Venus, Calea Martirilor 1989, str. Aurel Podeanu, str. Surorile Caceu, Aleea Ripensia, str. Ovidiu Cotrus si Calea Buziasului);

Obiectivul major, de prima urgenta, privind fluidizarea legaturilor rutiere de transport persoane si marfa intre oras si reteaua rutiera periurbana, il reprezinta intregirea centurii ocolitoare a orasului, dar si dublarea traseului de penetrare DN6 (E70) sau drum de legatura – Centura Nord – DN69 km 3+820.

In ceea ce priveste traficul feroviar, in PUG se specifica si legatura dintre Gara de Nord si Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, realizarea unei centuri feroviare (ocolitoare a municipiului Timisoara prin Nord, pe directia Arad-Lugoj, in principal pentru a devia traficul de marfa pe C.F. ce traverseaza actualmente municipiul) si pozitionarea in subteran a celor doua gari principale (Gara de Nord si Gara de Est) precum si a caii ferate dintre acestea, pastrandu-se in principiu pozitia garilor si traseul caii ferate dintre acestea, desfasurat pe o distanta de aproximativ 8 kilometri.

Planul Urbanistic General (PUG-ul) este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a localitatilor ce compun unitatea teritorial-administrativa de baza. Planul Urbanistic General al Municipiului Timisoara cuprinde analiza, reglementarile si regulamentul local de urbanism pentru intreg teritoriul administrativ al unitatii de baza.

 


comisia tehnico-economica ministerului transporturilor alde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005171 (s)