News Flash:

Comisia Europeana critica dur proiectul liniei de metrou Bucuresti-Otopeni. De ce linia nu pleaca direct de la Piata Victoriei si ocoleste pe la Romexpo?

16 Martie 2018
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
metrou londra

Comisia Europeana a transmis  o scrisoare prin care cere clarificari legate de traseul ales, dar si de costurile  pentru proiectul liniei de metrou Bucuresti-Otopeni (Magistrala 6).

Critica principala adusa de Comisia Europeana vizeaza traseul stabilit in proiect, de ce punctul de plecare nu este la statia Piata Victoriei si s-a ales ruta ocolitoare de la statia existenta 1 Mai, ce trece pe la Romexpo. De altfel, traseul ales pentru linia de metrou ce va lega Bucurestiul de Otopeni a ridicat un mare semn de intrebare de la inceput.

Un alt aspect la care a facut referire Comisia Europeana este subestimarea investitiei pentru constructia acestei linii de metrou pana la Otopeni, dar si supraestimarea traficului de pasageri. Valoarea investitiei in linia de metrou ce va lega Capitala de aeroportul Otopeni este de aproximativ 1,3 miliarde de euro (cu TVA inclus), potrivit autoritatilor locale. Proiectul Magistralei 6 de metrou prevede un traseu de 14,2 km si cuprinde 12 statii, ar urma sa asigure capacitatea de transport a unui numar de 50.000 calatori pe ora si sens.
sursa: zf.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006387 (s)