News Flash:

Cazul tanarului mort aruncat din masina: Percheziitii in Pitesti si Slatina. Drogurile ar fi fost cumparate din Olt

15 Martie 2018
926 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii politie1 1

Procurorii DIICOT si ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti au efectuat, joi,trei perchezitii domiciliare in Pitesti si Slatina, avand informatii ca tinerii care si-au aruncat prietenul mort in strada au cumparat etnobotanice din jud. Olt.
Potrivit DIICOT, cercetarile se fac pentru infractiuni de efectuare de operatiuni comerciale cu substante susceptibile de a avea efect psihoactiv si ucidere din culpa.

In cauza exista suspiciunea unul dintre suspecti a achizitionat on-line diverse substante cu efect psihoactiv, substante care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletarie, sub forma lichida.

„Suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care il stropea cu lichidul cumparat in modul mai sus mentionat, folosind o proportie de aproximativ 10 mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal catre diversi consumatori de pe raza judetului Arges, in cantitati de de 0,25 grame de substanta, contra sumei de 25 de lei”, arata DIICOT intr-un comunicat de presa.

Duminica trecuta, patru tineri consumatori din municipiul Pitesti, s-au dus cu autoturismul in municipiul Slatina, de unde au achizitionat de la suspect cinci plicuri de substanta vegetala psihoactiva, pentru suma totala de 50 lei.

„Pe drumul de intoarcere catre Pitesti, acestia au consumat intreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat in stare de somnolenta, fara a fi constient. In aceasta stare, victima a fost coborata din autoturism si asezata pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Pitesti, loc in care, la scurt timp, a fost gasita decedata”, se mai arata in comunicat.

In urma perchezitiilor, au fost identificate si ridicate aproximativ un kilogram de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile si ustensile folosite la portionarea si ambalarea substantelor interzise.

Trei persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT – ST Pitesti.

La actiune au participat politisti specializati in combaterea criminalitatii organizate din Arges si Olt, precum si luptatori ai serviciilor pentru actiuni speciale din cele doua judete.

Tanarul aruncat din masina, care a murit, duminica, avea 28 de ani si fusese cercetat, anterior, intr-un dosar trafic si consum de droguri.

Duminica au fost organizate mai multe filtre in judetul Arges, dupa ce un tanar a fost aruncat dintr-o masina, iar apoi fost gasit mort. Dupa aproape patru ore, jandarmii au identificat masina si l-au dus la audieri pe sofer, care este cercetat in stare de libertate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005909 (s)