News Flash:

CJ Timis vrea doua intersectii pe minicentura Timisoarei. Pune la bataie 6 milioane de lei

22 Iulie 2021
528 Vizualizari | 0 Comentarii
minicentura timisoarei

CJ Timis aloca aproape 6 milioane de lei pentru amenajarea a doua intersectii catre Dudestii Noi si Sacalaz. Institutia are in derulare si un proiect pentru a uni cele doua comune, portiune care va fi inclusa in minicentura Timisoarei, care este formata din drumuri judetene.

Drumul dintre Sacalaz si Dudestii Noi face parte din centura alternativa din jurul Timisoarei, prin comunele periurbane. Este un drum de pamant de 5 km, in care se vor investi 13 milioane lei, cu tot cu TVA, jumatate din suma provenind din Programul National de Dezvoltare Locala.

Durata estimata de executie este de 21 de luni, din care cinci sunt alocate proiectarii. Intre Dudestii Noi si Sanandrei, precum si intre Sanmihaiu Roman si Sacalaz exista deja drumuri judetene asfaltate. Drumul face parte dintr-un inel din afara Timisoarei, care leaga drumurile judetene in partea de vest.

CJ Timis va amenaja si doua intersectii care vor lega drumurile judetene de cele comunale, intre DJ 692A (Becherecu Mic – Sanandrei) cu DC 46 (Dudestii Noi – Sacalaz) si DJ 591C (Sanmihaiu Roman – Sacalaz) cu DN 59A (Timisoara – frontiera Serbia).

Consiliul Judetean Timis a aprobat in ultimul plen indicatorii tehnico-economici si urmeaza sa se lanseze licitatiile pentru serviciile de proiectare si executie.

„Am considerat ca este absolut normal ca odata cu noua legatura dintre Sacalaz si Dudestii Noi sa refacem si cele doua intersectii intens circulate, pentru cresterea capacitatii lor si asigurarea unui grad sporit de siguranta. Cream astfel legaturi viabile pentru locuitorii comunelor periurbane, dar si intre drumuri nationale importante. Vom continua sa acordam o atentie sporita drumurilor judetene, fie ca vorbim de reteaua din jurul Timisoarei sau de zone ale judetului mai indepartate, a caror dezvoltare depinde de conexiunile cu centrele urbane”, spune presedintele CJ Timis Alin Nica.

Investitia pentru intersectia din Dudestii Noi este estimata la peste 2,68 milioane lei, iar pentru cea de la Sacalaz la aproape 3.1 milioane lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006555 (s)