News Flash:

CJ Timis va relua in acest an licitatia pentru achizitionarea de aparatura medicala necesara pentru Spitalul Judetean de Urgenta

3 Ianuarie 2016
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Licitatia pentru achizitionarea de aparatura medicala pentru Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Timisoara va fi reluata in 2016 de Consiliul Judetean (CJ) Timis, a declarat pentru AGERPRES presedintele forului judetean timisean, Titu Bojin. Conform acestuia, dotarea Judeteanului face parte din Strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului Timis 2014-2020. 
'Pentru Spitalul Judetean, reluam punerea proiectului pe finantarea 2014-2020 si-l trecem pe lista ca prioritate. Nu este nimeni vinovat pentru faptul ca la o licitatie internationala nu s-a prezentat nimeni. Probabil ca sunt niste deficiente in sistem pe zona aceasta (...)', a afirmat Bojin. 
Nicio firma de specialitate nu s-a prezentat la cele doua licitatii anterioare organizate de CJ Timis pentru achizitionarea de aparatura in valoare de peste 10 milioane de euro, Bojin sustinand ca unele firme care produc aparatura medicala solicitata nu au dorit sa participe la licitatie, iar pe de alta parte, timpul in care ar fi trebuit sa onoreze cerintele - aparatura necesara nefiind 'de duzina', ci realizata special - a fost prea scurt. 
'Medicii nostri au solicitat aparate unicat, care nu sunt in stoc. Ele trebuie produse de catre firmele respective. Nu sunt aparate de duzina care sa se poata cumpara. Tocmai in aceasta consta importanta si noutatea proiectului. Era foarte delicat pentru orice firma sa poata indeplini aceste cerinte prin licitatie intr-un termen atat de scurt (de doua luni, n.r.) si atunci, din teama de a nu se putea cheltui fondurile europene, lumea s-a dat la o parte si nu a participat', a completat presedintele CJ Timis. 
Aparatura solicitata urma sa deserveasca absolut toate specialitatile din Ambulatoriul si l-ar fi transformat intr-un 'spital mai mic' in cadrul Judeteanului. 
Finantarea proiectului ar fi venit in cadrul POR 2007-2013, fonduri europene, valoarea totala a investitiei fiind de 56,3 milioane de lei, din care 42 de milioane de lei (aproape 10 milioane euro) reprezinta suma nerambursabila, iar restul cofinantare a Consiliului Judetean Timis. 
Din acesti bani ar fi trebuit sa se achizitioneze 228 de echipamente performante pentru a inlocui aparatura uzata din actuala dotare a Spitalul Judetean Timisoara. 
La Spitalul Judetean Timisoara ajung anual sa fie internati 40.000 de pacienti. AGERPRES

licitatia titu bojin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007710 (s)