News Flash:

CFR, FCSB si Craiova joaca ultima carte pentru calificarea în Europa Conference League

24 August 2022
668 Vizualizari | 0 Comentarii

CFR Cluj este singura dintre cele 3 echipe românești din play-off-ul Europa Conference League care se bucură de statutul de favorită la calificarea în grupele competiției, deși inițial, atât FCSB, cât și Universitatea Craiova plecau cu prima șansă, conform cotelor agregate de cote-pariuri.ro.

Campioana României a remizat cu scor alb în Slovenia și urmează să joace calificarea pe teren propriu, la Cluj. Craiova a remizat în Bănie, scor 1-1, în fața celor de la Hapoel Beer Sheva, urmând să meargă joi seara în „Țara Sfântă” pentru a încerca să obțină calificarea. FCSB se află în cea mai dificilă postură, deoarece a pierdut meciul tur pe teren propriu, scor 1-2 și acum este forțată să câștige returul din Norvegia pentru a putea spera să prinde grupele Conference League.

Joi este o zi importantă pentru fotbalul românesc, iar oficialii de la FRF și LPF au decis să amâne meciurile din Superliga pe care aceste formații le aveau de disputat în weekendul trecut, tocmai pentru a le oferi jucătorilor ocazia de a se afla într-o formă fizică cât mai bună în meciurile decisive din preliminariile cupelor europene.

CFR Cluj pare să aibă cea mai ușoară misiune. Ardelenii nu au rupt gura târgului în meciurile disputate în deplasare, însă au marcat în 5 dintre cele 6 partide disputate în Gruia, având o medie de 2,2 goluri pe meci. Maribor tocmai a urcat pe penultimul loc din campionatul Sloveniei, după ce a remizat 2-2 în weekend, acasă, în fața celor de la Celje. Elevii lui Damir Krznar au obținut o singură victorie în acest sezon și nu au mai cunoscut victoria în precedentele 8 partide.

Universitatea Craiova a avut inițiativa în meciul tur, reușind să-și domine clar adversarul, însă eliminarea lui Papp, în pauza meciului, a provocat un dezechilibru. Apoi, Hapoel a deschis scorul, în minutul 70, iar după 3 minute Elhamed a fost eliminat, iar Ivan a transformat un penalti, stabilind scorul final. Un lucru cu adevărat îngrijorător este că elevii lui Mirel Rădoi nu au reușit să câștige nici un meci în deplasare în cupele europene, în actuala campanie.

FCSB merge în Norvegia, la Stavanger, cu nevoia de a obține victoria pe teren sintetic, fără Darius Olaru, care a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Presiunea este mare pe echipa finanțată de Gigi Becali, însă roș-albaștri nu se află într-o formă deloc bună în acest început de sezon, reușind să obțină o singură victorie în primele 5 etape din Superliga. Deși are un lot de aproape 4 ori mai puțin valoros, Viking se află în plin campionat și ocupă poziția a 6-a în clasamentul Norvegian, după 19 runde. Cei de la Viking și-au amânat meciul din campionat din week-end, la fel precum cei de la FCSB, iar meciul retur se anunță ca fiind unul de foc.

În cazul în care vor ajunge în grupele Conference League, echipele românești vor încasa fiecare câte 2,94 milioane de euro, iar pentru fiecare victorie din grupe vor primi câte 500.000 de euro, respectiv 166 mii de euro pentru remize. Așadar, eventualele calificări ale formațiilor noastre ar reprezenta un succes și în plan financiar, nu numai în plan sportiv.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006270 (s)