News Flash:

Cele mai bune bauturi pentru detoxifiere

10 Noiembrie 2016
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
detoo
Desi unii specialisti sustin despre detoxifiere ca ar fi un mit, cu totii sunt de acord cu faptul ca un consum mare de apa plata, ceaiuri neindulcite si sucuriproaspete din verdeturi/fructe/legume sunt esentiale pentru o digestie sanatoasa si are un efect benefic asupra organismului. Ca sa ajuti rinichii sa filtreze mai bine toxinele si sa le elimini iata care sunt cele mai bune bauturi pe care trebuie sa te bazezi zilnic:

1.Apa cu lamaie

Apa plata este una dintre cele mai importante lichide pe care trebuie sa le consumi pe parcursul zilei pentru a elimina toxinele din corp si a imbunatati digestia. Dar, atunci cand o combini cu zeama de lamaie, procesul de detoxifiere este mult mai intens. Lamaile contin o cantitate mare de limonen, un antioxidant care ajuta la eliminarea toxinelor din ficat. Pe langa aceasta substanta, lamaile mai contin binecunoscutul acid citric, care imbunatateste absorbtia unei molecule care favorizeaza eliminarea toxinelor. 
2. Apa cu lime (lamaie verde)

La fel ca lamaile, lime ajuta la eliminarea toxinelor datorita compusilor din continutul lor. Insa, spre deosebire de lamai, ele mai au ceva in plus: anumite substante care stimuleaza actiunea unei enzime din ficat care este responsabila cu eliminarea toxinelor care favorizeaza aparitia cancerului. Consuma apa plata cu zeama de lime pentru a te bucura de efectul protector al acestor fructe cu puteri miraculoase, noteaza eva.ro. 

3. Ceaiul verde

Contine polifenoli, adica niste antioxidanti care protejeaza corpul de cancer si majoritatea bolilor grave. Consuma ceai verde de calitate in loc de cafea pentru a beneficia de efectele benefice. Este de preferat sa consumi ceaiul verde neindulcit sau sa folosesti foarte putina miere naturala de albine atunci cand simti nevoia de ceva dulce. Cofeina din ceaiul verde actioneaza ca stimulent usor si, spre deosebire de cofeina din cafea, care isi face efectul imediat, se elibereaza mai incet in organism, dar tocmai acest efect mai lent constituie un avantaj, intrucat starea de bine, de revitalizare, pe care o induce in organism, se va prelungi cu mult fata de cea data de cafea.
4. Sucul de sfecla rosie

Are un efect puternic de curatare a corpului de toxine. Multi specialisti sustin ca sfecla rosie trebuie sa fie pe lista cu super-alimente cu multiple beneficii pentru sanatate. Sfecla rosie protejeaza ficatul si are un puternic efect detoxifiant si energizant. De asemenea, sucul de sfecla rosie este indicat persoanelor anemice si celor care au hipertensiune. Atunci cand sucul de sfecla rosie este ingerat imbunatateste circulatia sangelui, largeste arterele si permite sangelui sa circule mai bine.

5. Smoothie de fructe

Bauturile cremoase cu fructe si lapte vegetal, preparate cu ajutorul blenderului, constituie o sursa de fibre, vitamine si minerale care au un rol important in detoxifierea corpului. Combina 2-3 fructe preferate cu o cana de lapte vegetal, o lingurita cu seminte de in macinate si putina scortisoara pentru a obtine o bautura cremoasa si sanatoasa.

6. Sucul verde

Sucurile din frunze verzi combinate cu diverse fructe sunt indicate pentru intarirea organismului, ajutandu-l sa lupte cu nenumaratele boli cu care ne confruntam. Frunzele verzi contin clorofila care are rolul de a curata sangese de toxine. Foloseste spanacul, varza, varza kale, broccoli, patrunjelul si alte verdeturi pentru a prepara sucuri stoarse sau combina-le in blender cu fructe pentru a le face mai placute la gust. 

detoxifiere mit apa plata ceaiuri neindulcite sucuri verdeturi fructe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005959 (s)