News Flash:

In Arad a fost reluata vaccinarea cu BCG si vaccin hexavalent

8 Noiembrie 2016
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin2
Vaccinarea cu BCG si cu vaccin hexavalent a fost reluata in judetul Arad, dupa ce DSP a primit de la Ministerul Sanatatii aproape 9.000 de doze cu vaccin, in conditiile in care cateva sute de nou-nascuti nu au mai fost vaccinati inca de la finele lunii august, transmite corespodentul MEDIAFAX.
Directia de Sanatate Publica Arad a primit de la Minsiterul Sanatatii 5.200 doze vaccin BCG si 3.531 doze vaccin hexavalent (Hexacima), dar si catea sute de doze de vaccin anti hepatitic B de tip pediatric.
"In momentul de fata in depozitul Directiei de Sanatate Publica Arad exista vaccin BCG, vaccin care a fost ridicat de catre maternitati, si pe aceasta cale recomandam parintilor care nu si-au vaccinat copiii si sunt restantieri cu BCG sa se prezinte la medicul de familie pentru a fi consiliati si indrumati catre ambulatoriile de neonatologie din maternitatea in care s-au nascut. De asemenea, am mai primit o transa de vaccim hexavalent si speram, cu aceasta ocazie, sa recuperam cat mai multi copii restantieri, precum si copiii eligibili. Am mai primit, prin redistribuire de la alte judete, vaccin anti hepatitic B, pe care o parte l-am directionat catre maternitati, urmand ca in zilele urmatoare sa mai primim o alta transa de vaccin anti hepatitic B si speram ca in urmatoarele doua luni sa fim acoperiti si cu acest vaccin pe maternitati. Se continua si vaccinarea pe ROR, incercand sa recuperam cat mai multi copii in contextul in care avem tot mai multe cazuri de rujeola", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Arad, medicul Mihaela Citu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006040 (s)