News Flash:

Cardul de sanatate, blocat in Hunedoara

8 Noiembrie 2016
1282 Vizualizari | 1 Comentarii
medic de familie
Sistemul informatic al cardului de sanatate nu functiona luni dimineata in cabinetele medicilor de familie din judetul Hunedoara, motiv pentru care s-au format cozi atat la consultatii, cat si la farmaciile de unde pacientii ar trebui sa-si ridice retetele, a declarat, pentru AGERPRES, presedinta Asociatiei Profesionale a Medicilor de Familie (APMF) Hunedoara, Ana Chis Serban. 
Ea a precizat ca sistemul nu a functionat in ultimele patru zile lucratoare, ceea ce a dus la crearea unei stari de nemultumire in randurile medicilor, pacientilor si farmaciilor care ar trebui sa onoreze retele bolnavilor. 
"Salile de asteptare sunt pline, iar Casa Nationala de Sanatate nu a dat niciun comunicat oficial ca putem da retete offline pentru ca sistemul a picat, deci nu-si recunoaste vina. Ca sa pot valida serviciile am lucrat pe timpul noptii de acasa, atunci cand am reusit sa prind sistemul functional. Stresul a ajuns la maxim. Sala de asteptare este plina si eu ma uit la calculator", a afirmat dr. Ana Chis Serban. 
Potrivit acesteia, chiar daca exista o hotarare de guvern prin care retetele medicale pot fi eliberate offline si recunoscute atunci cand sistemul informatic al CNAS nu functioneaza, validarea serviciilor medicale este conditionata de existenta unui comunicat oficial al Casei, prin care se anunta ca sistemul cardului de sanatate este blocat. 
"Acest comunicat nu exista", a precizat dr. Ana Chis Serban. 
Presedinta APMF Hunedoara a mai spus ca in lipsa unui sistem informatic functional, medicii de familie nu mai pot verifica nici calitatea de asigurat a unei persoane si nici daca aceasta a ridicat sau nu medicamente pe retete eliberate de alte cabinete medicale. 
Medicii de familie din judet sunt decisi sa se ralieze demersului la nivel national al Societatii Nationale de Medicina a Familie, care a anuntat ca va da in judecata CNAS pentru problemele care au aparut in sistemul informatic al cardului de sanatate. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006680 (s)