News Flash:

Cea mai naturala frumusete din lume are, astazi, 82 de ani, dar inca intoarce priviri. Vezi cum arata azi actrita care a schimbat regulile frumusetii si a avut Hollywoodul la picioare

25 August 2017
3456 Vizualizari | 0 Comentarii
actrita

Mult talentata actriţă italiană, Sophia Loren, la cei 82 de ani ai săi, le dă clasă multor tinere din ziua de azi. Are inteligenţă, personalitate, graţie, feminitate, stil, bun-simţ, cu alte cuvinte este o adevărată Lady. Printre atuurile sale enumerăm tenul creol, ochii mari, migdalaţi ce atrag şi în vremurile noastre privirile şi timbrul ei jos ce te seduce definitiv.


Sophia Loren în România, la TIFF 2016
În 2016, publicul de la Tiff s-a putut bucurat de prezenţa actriţei Sophia Loren, aceasta fiind invitata specială a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Apariţia elegantă a actriţei octogenare a lăsat publicul mut de uimire. La gala de închidere a celei de-a 15-a ediții a TIFF, Sophia Loren, diva anilor ’50 – ‘70, a primit pe 4 iunie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca Premiul pentru întreaga carieră.

 

Cea care a avut onoarea să îi înmâneze premiul mult-talentatei dive a fost Mădălina Ghenea, o actriţă româncă ce a avut şansa să joace alături de nume mari ale cinematografiei mondiale, Michael Caine, Harvey Keitel în celebrul film Youth, al lui Paolo Sorrentino.

Viaţa Sophiei Loren
Sofia Villani Scicolone, o Fecioară veritabilă, a văzut lumina zilei în anul 1934, pe 20 septembrie, în cetatea eternă – Roma.


Viaţa Sophiei nu a fost de la-nceput roz. Ea a avut o copilărie tristă, cu multe neajunsuri, crescând fără tată, alături de mama şi sora ei mai mică, Maria Scicolone. Tatăl, Riccardo Scicolone, bărbat căsătorit, nu şi-a asumat paternitatea. Perioada interbelică şi apoi cea din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, cum bine se ştie nu a fost deloc propice pentru creşterea copiilor…

Faptul că nu a crescut într-o familie ideală, avându-i alături pe ambii părinţi, unde ar fi primit dragoste, atenţie, nu a făcut-o pe Sophia să capituleze, ci au transformat-o într-o luptătoare.

 

Începutul carierei de actriţă

Şansa vieţii ei a apărut la o vârstă destul de fragedă, când ca urmare a participării la un concurs de frumuseţe, Sophia a ieşit printre finaliste. Astfel a captat atenţia renumitului producător de filme, Carlo Ponti, care era membru al juriului.

Această întâlnire, marcatoare de destin, s-a dovedit pentru adolescenta Sophia, o mină de aur, împuşcând doi iepuri de-odată.

Carlo Ponti


În lipsa unui model patern care să o îndrume în viaţă, pentru a deveni adult echilibrat, pe picioarele sale, ea l-a ales ca figura reprezentativă a vieţii sale, pe producătorul Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai în vârstă decât ea. Cu el avea să se mărite de două ori, prima căsătorie fiind anulată.

Filmografie, premii şi nominalizări

 

Mai jos avem unele dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat Sophia Loren, filme care au avut un succes răsunător:

La ciociara (1960)

Pentru acest film, a luat Premiul la Cannes, în 1961, pentru cea mai bună actriţă şi Premiile Oscar şi Bafta, în anul 1962, pentru cea mai bună actriţă în rolul principal;


Matrimonio all’italiana (1964), a fost nominalizată la Oscar, în anul 1965, pentru cea mai bună actriţă în rolul principal;
C’era una volta (1967), Sophia Loren a câştigat Premiul Bambi pentru cea mai bună actriţă pe plan internaţional, în anul 1969.
Prêt-à-Porter (1994), actriţa Sophia Loren a fost nominalizată la Globul de Aur, în anul 1995, pentru cea mai bună actriţă în rolul secundar;
Experienţa acumulată de-a lungul vieţii au ajutat-o să crească pe plan spiritual. Iată mai jos câteva gânduri înţelepte care te pot ajuta să-ţi schimbi percepţia despre greutatăţile vieţii.

 


sophia loren harvey keitel sophiei loren
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006588 (s)